‘B-ploeg’ Barcelona eenvoudig naar volgende ronde Copa del Rey

FC Barcelona heeft zich woensdag eenvoudig geplaatst voor de achtste finale van de Copa del Rey. De Catalanen wisten in León al met 1-0 van Cultural Leonesa te winnen en tijdens de return in Camp Nou was de ploeg van Ernesto Valverde met 4-1 te sterk voor de club uit de Segunda Division B.

Voorafgaand aan het duel met Leonesa stond Camp Nou, met een minuut stilte, stil bij het overlijden van voormalig voorzitter Josep Lluís Núñez.Ernesto Valverde begon het duel met drie spelers uit Barcelona B in de basis (Chumi, Miranda en Oriol) en voor de rest veel reserves van het eerste elftal. Ook Jasper Cillessen mocht weer eens in actie komen voor Barcelona.

Maar ook met de B-ploeg had FC Barcelona weinig moeite met Cultural Leonesa. Na ruim een kwartier spelen in Camp Nou was het Munir die zijn ploeg op voorsprong zette. De aanvaller schoot vanaf 16 meter, na goed wegdraaien, de 1-0 in de verre hoek. Nog geen tien minuten later schoot ook Denis Suarez raak in de verre hoek en vergrote de voorsprong naar 2-0.

Barcelona kreeg in het eigen huis in de eerste helft weinig tegenstand van Leonesa. Cillessen hoefde slechts één keer echt in actie te komen. Aan de andere kant zorgde FC Barcelona twee minuten voor rust nog voor de 3-0. Ivan Rakitic zette de bal scherp voor, waarna Malcom de bal in de korte hoek binnen kon koppen.

Riqui Puig

Na de pauze bracht Ernesto Valverde ook Riqui Puig nog in het veld. Het grote talent van Barcelona deed de volledige voorbereiding op het seizoen met de A-selectie mee, maar tot het officiële debuut kwam het nog niet.

Met het inbrengen van Puig begon Barcelona in de tweede helft bij vlagen goed te combineren, maar werd het defensief ook kwetsbaarder. Dat leidde tot de 3-1 na tien minuten spelen in de tweede helft. Jasper Cillessen kon tot twee keer toe redding brengen, maar bij het derde schot Sené moest Cillessen zich gewonnen geven.

Het hoogtepunt van de wedstrijd van de 4-1 van FC Barcelona. Twintig minuten voor tijd was het namelijk de talentvolle Riqui Puig met een geweldige pass op Denis Suarez, die vervolgens in de verre hoek zijn tweede doelpunt van de wedstrijd kon scoren.

FC Barcelona wint over twee wedstrijden met 5-1 van Cultural Leonesa en plaats zich daarmee voor de achtste finale van de Copa del Rey, die begin januari gespeeld gaat worden. Komend weekend speelt Barcelona de derby tegen Espanyol.