Barça blijft koploper na overwinning (3-0) tegen Malaga

Barça blijft een weekje langer koploper in de Primera Division. Zaterdagavond was Real Madrid tijdelijk koploper, zondagavond kon Atlético die positie twee uurtjes overnemen maar na de overwinning tegen Malaga neemt Barça de koppositie voor de 59ste speeldag op rij voor zijn rekening. Een nationaal record.

Barcelona moest in het eerste bedrijf zijn uiterste best doen om kansen te creëeren. Málaga stond defensief sterk in zijn schoenen en uiteindelijk stond een hoekschop aan de basis van de 1-0 van de thuisploeg. Alexis Sánchez verlengde een hoekschop vanaf de rechterkant en het was Gerard Piqué die ongehinderd voor de 1-0 kon zorgen. Willy Caballero was tot aan de 41e minuut erin geslaagd om zijn doel schoon te houden. Jordi Alba en Lionel Messi kregen het niet voor elkaar om de Argentijn te passeren. Aan de andere kant speelde Victor Valdés een belangrijke rol in de voordelige ruststand. De sluitpost van Barcelona voorkwam in de eerste 45 minuten twee zekere treffers van Duda.

In de eerste minuten na rust ging het duel op en neer, met een zeer cruciale ingreep van Alba in het strafschopgebied. Pedro zorgde voor de belangrijke tweede treffer, in minuut 55. Na voorbereidend werk van Messi schoot de aanvaller zijn zestiende van het seizoen diagonaal achter Caballero: 2-0. Vijf minuten later was de krachtmeting definitief beslist. Messi soleerde erop los, Pedro zocht Alexis en de Chileen pikte zijn doelpunt mee: 3-0. Drie minuten voor tijd maakte Afellay zijn rentree in het tenue van Barcelona. Als vervanger van Alexis speelde de Nederlander voor het eerst in bijna twee jaar weer voor de Catalanen. Op 12 mei 2012 was zijn laatste duel als Azulgrana.