Barça kan niet winnen van potig Atlético

Het Spaanse onderonsje tussen Barcelona en Atlético Madrid heeft dinsdagavond geen winnaar opgeleverd. Diego Ribas zette Atléti met een bliksemschicht op voorsprong, maar Neymar herstelde het evenwicht in Camp Nou: 1-1. De return van de kwartfinale staat voor volgende week woensdag gepland.

De ploeg van Gerardo Martino zal er na de remise tegen Atlético echter niet geheel gerust op zijn, want de geelhemden bezorgden de thuisploeg problemen. Al na vijf minuten had de roversbende van Diego Simeone, met vechtjas Diego Costa in de spits, kunnen scoren: na een zwakke uittrap van José Pinto schoot David Villa rakelings naast. Na twaalf minuten kreeg Barcelona een domper te verwerken: Gerard Piqué moest zich met een blessure laten vervangen door Marc Bartra. De invaller maakte zijn borst nat voor de clash met Costa, maar dat was nergens voor nodig.

La Bestia greep na een halfuur namelijk naar zijn hamstring en moest plaatsmaken voor Diego Ribas. Atlético gaf Barcelona in het eerste kwartier weinig tijd, maar zakte erna terug op eigen helft om op de counter te loeren. Na 25 minuten creëerde Barcelona zijn eerste serieuze kans van de wedstrijd: na geniaal gepingel van Lionel Messi zag Andrés Iniesta diens schot van dichtbij geblokt worden. Op slag van rust deed Neymar ook nog een poging, maar de knal van de Braziliaan zeilde over. Grote kansen waren in het eerste bedrijf dan ook schaars, hoewel Barcelona het meest aanviel. De geniale invallen van Barcelona moesten van Iniesta komen.

Het strijdplan van Atlético, daarentegen, leek zonder Costa zijn uitwerking te missen. Camp Nou viel dan ook volledig stil, toen de gasten na 55 minuten plots op 0-1 kwamen. Invaller Diego poeierde het leer van een meter of 25 via de vingertoppen van Pinto in de kruising. De koploper van de Primera División verdedigde vervolgens met het mes tussen de tanden, maar twintig minuten voor tijd maakte Iniesta alsnog het verschil en de gelijkmaker. De middenvelder zette Neymar met een geweldige steekbal voor het doel en de aanvaller schoot beheerst binnen: 1-1. Thibaut Courtois had voor én na deze goal geweldige reddingen in huis op inzetten van Sergio Busquets en Iniesta.

Barcelona joeg in het laatste kwartier naar de winnende treffer en de tong lag bij de Colchoneros op de schoenen. Messi was vijf minuten voor tijd nog dicht bij de 2-1, maar zijn vrije trap werd uit het doel getikt door bonenstaak Courtois. Voor de vierde keer dit seizoen eindigde een ontmoeting tussen Barcelona en Atlético dan ook in een remise. De hoofdstedelingen zullen duimen dat Diego Costa fit is voor de terugwedstrijd, terwijl Barcelona nog altijd heel aardige papieren heeft om zich voor de zevende keer op rij te kwalificeren voor de halve finale van de Champions League.