Barça kopje onder in Parijs

Barça verloor vanavond zijn 1ste wedstrijd van het seizoen met 3-2 op het veld van PSG onder het toezicht van 15 leden van onze penya.
10719535_10152670308618950_1219321516_n

In een aangename wedstrijd verdiende Barça veel meer maar werd op 2 stilstaande fases afgestraft.
Na tien minuten mocht David Luiz een vrije trap veel te makkelijk controleren, de Braziliaan draaide goed weg en duwde de 1-0 binnen.
Nauwelijks een minuut later werd het al veel stiller in het Parc des Princes. Na een razendsnelle aanval tikte Messi de bal in één tijd in doel: een heerlijke gelijkmaker.
PSG was niet onder de indruk van de Barça-combinaties en klom halfweg het eerste bedrijf opnieuw op voorsprong. Doelman ter Stegen verkeek zich helemaal op een hoekschop en zag hoe de kleine Verratti profiteerde van zijn slappe tussenkomst: 2-1, de eerste PSG-goal voor Verratti.
De lijn van de aantrekkelijke eerste helft werd na de pauze vlotjes doorgetrokken. PSG was opnieuw snel trefzeker. Van der Wiel bracht goed voor, Matuidi tikte aan de tweede paal de bal door de benen van ter Stegen. Maar net als bij de openingsgoal sloeg Barça meteen keihard terug: Neymar plaatste de bal met veel gevoel binnen: 3-2.
Barcelona drong aan, maar bleef zijn tanden stukbijten op de goeie Parijse organisatie. Alba kreeg kort voor het einde nog een prima kans, maar Marquinhos gooide zich als een echte leeuw voor de bal. Munir trof met een knap afstandschot nog de paal.