Barça met één been in finale Copa del Rey

Barcelona heeft woensdagavond een belangrijke stap gezet om de finale van de Copa del Rey te bereiken. Het team van trainer Gerardo Martino zegevierde in het eigen Camp Nou met 2-0 over Real Sociedad, dat in de return in Anoeta alles op alles zal moeten zetten om nog een kans te maken. Sergio Busquets en nota bene Real Sociedad-keeper Enaut Zubikarai zorgden in de eerste krachtmeting voor het klassenverschil.

Het eerste bedrijf leek doelpuntloos te eindigen, maar op slag van rust brak Busquets de ban. Na een corner bleef de bal in het strafschopgebied van Real Sociedad en was het de middenvelder die het leer uiteindelijk achter Zubikarai schoof: 1-0. Barcelona had daarvoor al diverse mogelijkheden om op 1-0 te komen onbenut gelaten. Het was echter aan José Manuel Pinto te danken dat de ploeg van Martino zonder tegendoelpunt de rust inging. Vlak voor de 1-0 keerde hij met zijn been een inzet van Carlos Vela, die in het strafschopgebied gehinderd werd door Javier Mascherano. De scheidsrechter floot echter niet voor een strafschop en een rode kaart. Na de goal van Busquets kreeg hij de volle laag van de Basken. Iñigo Martínez moest zijn scheldkannonade met een rode kaart bekopen.

Na de onderbreking speelde Real Sociedad voornamelijk op eigen helft en hoopte men meer dan ooit op een geniale ingeving van Vela of Antoine Griezmann. Gorka Elustondo maakte er na een uur spelen echter een potje van. Na een pass van Cesc Fàbregas schoot Alexis Sánchez het leer op de paal. Elustondo wilde de bal uit het strafschopgebied wegschieten maar raakte daarbij Zubikarai. Tot verbazing van alles en iedereen ging de bal alsnog tegen de touwen. Barcelona zocht naar een derde doelpunt, maar Xavi, Pedro en Lionel Messi waren niet precies in de afwerking.

Real Madrid won zijn heenwedstrijd tegen de buren van Atlético met 3-0, waardoor een Clasico in de bekerfinale zeker tot de mogelijkheden behoort.