Barça nadert opnieuw tot één punt van Real Madrid

Barcelona is twee punten ingelopen op Real Madrid en heeft Atlético Madrid weer ingehaald op de ranglijst. De ploeg van Gerardo Martino maakte zondagavond geen fout in de thuiswedstrijd tegen Almería, al duurde het nog opvallend lang voordat het duel beslist werd. Pas zeven minuten voor tijd kopte Carles Puyol de bevrijdende 3-1 binnen, waarna Xavi Hernández nog een toegift in huis had: 4-1. De treffer van laatstgenoemde was fraai, maar het mooiste doelpunt van de avoond werd toch gemaakt door Lionel Messi, die een vrije trap schitterend binnenschoot. Voor Messi betekende het zijn vijftiende goal van het seizoen.

De zege van Barcelona viel dus vrij ruim uit, maar het ging toch allemaal niet erg gemakkelijk voor de landskampioen. De thuisploeg begon wel sterk en kreeg in de vijfde minuut al een goede kans via Dani Alves, maar hij stuitte op Esteban. De keeper keerde even later ook een schot van Cesc Fàbregas, maar hij wist de bal niet te klemmen, waardoor Alexis Sánchez uit de rebound alsnog de score kon openen. Barcelona bleef hierna de aanval zoeken en Neymar had de 2-0 moeten maken, maar de Braziliaan treuzelde te lang en zag zijn inzet geblokt worden door verdediger Rafita. Even daarna had Barcelona geluk toen Dani Alves een overtreding maakte en Almería een penalty leek te verdienen, maar de bal buiten het strafschopgebied werd neergelegd voor een vrije trap.

De vrije trap van Almería leverde niets op, maar even later was Barcelona wél trefzeker uit een vrije trap. Messi legde aan en schoot de bal met een fantastische curve in de bovenhoek, waardoor de thuisploeg op rozen leek te zitten. Almería gaf zich echter niet zomaar gewonnen en deed wat terug via Ángel Trujillo, die uit een hoekschop de aansluitingstreffer binnenkopte. Barcelona was dus gewaarschuwd en had de marge nog voor rust terug moeten brengen naar twee doelpunten, maar Neymar schoof de bal net naast en ook Messi had geen geluk in de afronding: een kopbal van de Argentijn ging naast, een schot van Messi ging over.

Barcelona was in de eerste helft heer en meester, maar kwam in de tweede helft minder goed voor de dag. Neymar kreeg al wel snel een kans op de 3-1, maar raakte de bal niet goed, en verder werd de thuisploeg lange tijd niet gevaarlijk. Almería rook zijn kans en Aleix Vidal kreeg nog een aardige schietkans, maar Víctor Valdés kon redden. De keeper zag Neymar vervolgens weer een kans verprutsen, terwijl ook Messi en Pedro niet wisten te scoren. Het bleef daardoor lang spannend, maar zeven minuten voor tijd kopte Puyol de 3-1 tegen de touwen, voordat Xavi met een fraai schot het slotakkoord verzorgde: 4-1. Volgende week wacht het uitduel bij Real Valladolid.