Barça neemt dankzij geweldige Messi belangrijke horde in Valencia

Lionel Messi en zijn buurman Luis Suarez hebben er zondag voor gezorgd dat Barcelona ook na dit weekend de koploper in de Liga blijft. De twee aanvallers vonden elkaar eenvoudig tegen Levante en bezorgden Barcelona daardoor een 5-0 overwinning in Valencia.

Lionel Messi heeft zondag zijn ploeg bij de hand genomen tegen Levante, de ploeg die verrassend op de zesde plek in de Liga staat. Het was ook de thuisploeg die het heft in handen nam in de eerste helft. Een fel en zeer gedisciplineerd Levante kreeg zelfs de grootste kansen in het eerste half uur. Aanvaller Boateng stuitte een aantal keer op Ter Stegen en wist zelfs de lat te raken.

Uiteindelijk was het FC Barcelona dat in de eerste helft tegen de verhouding op voorsprong kwam. Lionel Messi omspeelde na vijfendertig minuten de defensie van Levante en hield het overzicht. Buurman Luis Suarez kon vanaf zo’n elf meter de 0-1 in de verre hoek volleren. Ex-Barça goalie Oier was kansloos.

Vlak voor rust was het geloof bij Levante helemaal verdwenen, nadat Lionel Messi zelf de 0-2 maakte. De Argentijn kon alleen op het doel af en bracht Barceloan vlak voor de pauze al op een ruime marge.

Hattrick Messi

Levante was na de pauze geen schim van de ploeg in het eerste halfuur van de wedstrijd. Barcelona domineerde en werd met speldenprikken zo af en toe gevaarlijk. Maar de grote kansen die het kreeg waren ook direct raak. Drie minuten na de pauze was het voor Levante helemaal voorbij, nadat Lionel Messi van randje strafschopgebied 0-3 binnen schoot.

De mooiste

De mooiste treffer van de avond was ook van Lionel Messi. Na zo’n zestig minuten spelen was het Luis Suarez die zijn tegenstander met een schitterende actie uitspeelde. De Uruguayaan zette met buitenkant voet voor op Vidal en de Chileen gaf perfect af op Messi, die op vijf meter van het doel niet faalde. Voor de thuisploeg werd het alleen maar erger. Levante kreeg na de treffer van Messi nog rood en zag een buitenspeldoelpunt afgekeurd worden.

De 4-0 van Lionel Messi werd uiteindelijk niet het laatste doelpunt van de wedstrijd, want vlak voor tijd was het Gerard Pique, die een foutloze wedstrijd speelde, die voor de 0-5 zorgde. De verdediger liep het hele veld door met de bal en kon na een combinatie tussen Coutinho en Messi de bal binnen tikken.

FC Barcelona blijft door de overwinning de koploper in de Liga. Komende week speelt FC Barcelona de laatste wedstrijd van 2018. Dan is Celta de tegenstander.