Barça onderuit in Baskenland

Barcelona leed een verrassende 3-1-nederlaag op het veld van Real Sociedad, terwijl Real met 3-0 won van Elche moet het dus de leidersplaats afstaan.
Real Sociedad zinde op wraak na de bekeruitschakeling van tien dagen geleden. De ploeg uit San Sebastian ving Barcelona goed op en richtte met vlijmscherpe counters een ravage aan bij de bezoekers. Door een owngoal van Song kwam de thuisploeg na ruim een halfuur ook op voorsprong.
Messi bracht de bezoekers voor de rust nog langszij. Sergio Busquets liet een pass van Montoya handig lopen en Messi schoot al zijn zevende goal in de laatste vijf matchen tegen het net.
Maar Sociedad bleef de fragiele defensie van Barça na de rust bestoken. Verdediger Bartra ging dan ook nog eens in de fout, toen hij een verre uittrap van Sociedad-doelman Bravo te kort doorkopte.
Carlos Vela was er als de kippen bij om de bal te onderscheppen en bediende Griezmann (foto), die met een volley zijn 15e goal van het seizoen al maakte. Niet veel later was Griezmann de aangever en Zurutuza was sneller op de bal dan Valdes.
Het had nog erger kunnen worden voor Barcelona, want Carlos Vela raakte de paal nog. Sociedad komt met deze zege tot op 1 punt van de vierde plaats, die recht geeft op een ticket voor de Champions League.