Barça pakt de winst in Madrid

Barcelona heeft ook op het veld van Rayo Vallecano geen steek laten vallen. Messi en Neymar bezegelden al in de eerste helft het lot van de Madrilenen: 2-0. Het ongeslagen Barcelona blijft zo na zeven speeldagen alleen leider in de Primera División.
Barcelona moest vol aan de bak op bezoek bij Vallecano na de zege van Valencia tegen Atletico. Iets voorbij het halfuur opende Messi op fraaie wijze de score voor de bezoekers. De Argentijn nam een diepe pass van Piqué knap aan en gaf doelman Toño het nakijken met zijn linker.
De thuisploeg was amper bekomen van de tegentreffer of Neymar diepte de voorsprong verder uit. Op aangeven van El Haddadi knalde de Braziliaan de 0-2 op het scorebord.
Vallecano moest na een uur met een man minder voort na de uitsluiting van Morcillo, maar wist nog meer averij te voorkomen. In de extra tijd moest ook invaller Aquino met een tweede geel kaart vroegtijdig het veld verlaten.
Met zijn zesde competitiezege blijft Barcelona alleen leider met twee punten voorsprong op Valencia. De Catalanen slikten dit seizoen in zeven competitiewedstrijden bovendien nog geen enkel doelpunt.
Doelman Claudio Bravo hield zijn doel sinds de competitiestart al ruim 630 minuten schoon en verbeterde daarmee het bijna dertig jaar oude record van Pedro María Artola uit 1977.