Barça plaatst zich voor 8e finales CL.

Barcelona heeft Milan opzij gezet in de topper van de vierde speeldag in de Champions League. Milan sputtterde nog even tegen na de 2-0, maar Messi stelde de zege veilig.
Barcelona ging geduldig op zoek naar een doelpunt, maar het was lang wachten op een gaatje in de Milanese defensie. Dani Alves zorgde in de achttiende minuut voor de eerste doelpoging, maar dicht bij een doelpunt kwam hij met zijn afstandsschot niet.
Op het halfuur werd Barcelona geholpen door de scheidsrechter. De thuisploeg kreeg een lichte penalty toegekend nadat Abate Neymar in de zestien had aangelopen. De Braziliaan ging gewillig neer. Messi twijfelde niet en knalde de strafschop hard voorbij Abbiati.
AC Milan kon daar weinig tegenover stellen. Montolivo schoot één van de weinige bezoekende kansen naast. Vijf minuten voor rust verdubbelde Barcelona zijn voorsprong. Busquets kopte een vrije trap van Xavi al dan niet vanuit buitenspel binnen. Op slag van rust stond het toch nog 2-1. Kaka versnelde op links en Piqué tikte zijn lage voorzet ongelukkig in eigen doel.
In de tweede helft was Barcelona dichter bij de 3-1 dan Milan bij de gelijkmaker. Neymar had een goede dribbel in huis, maar kwam niet tot scoren. Tien minuten voor tijd brak Messi door, maar de bal schoot net iets te ver door. Even later was het wel raak voor de Argentijn, met een prachtig doelpunt zette hij de 3-1 op het bord.