Barça raakt koppositie kwijt na gelijkspel op Valencia (1-1)

Barcelona lijkt de kluts even kwijt te zijn in LaLiga. Het elftal van coach Ernesto Valverde kwam zondagavond in de uitwedstrijd tegen Valencia niet verder dan een gelijkspel en bleef daardoor voor de vierde competitiewedstrijd op rij zonder overwinning: 1-1. Barcelona is zijn koppositie door het puntverlies definitief kwijt aan Sevilla.

Barcelona was na twee gelijke spelen en een nederlaag in zijn drie laatste competitieduels met het lood in de schoenen afgereisd naar Mestalla en de start van de thuisploeg mocht er ook wezen. Valencia begon werkelijk furieus aan de wedstrijd en had slechts twee minuten nodig om de score te openen. Thomas Vermaelen en Gerard Piqué gingen beiden op knullige wijze onder een hoekschop door, waarna Ezequiel Garay vlak voor de doellijn eenvoudig kon binnen tikken. Het begin van Valencia was als gezegd overweldigend.

Michy Batshuayi was vlak na de openingstreffer dicht bij de 2-0, maar het schot van de Belgische spits scheerde rakelings voorbij het doel van Marc-André ter Stegen. Barcelona kwam daarna beter in de wedstrijd en werd halverwege de eerste helft op sleeptouw genomen door Messi. De Argentijnse superster zette op een meter of dertig van het doel zelf een aanval op en schoot uiteindelijk raak vanaf ongeveer achttien meter: 1-1. Vanaf dat moment nam Barcelona de touwtjes flink in handen. Valencia werd met de rug tegen de muur gezet, al was het via Kevin Gameiro nog wel het dichtst bij een doelpunt in de eerste helft.

In de tweede helft bleef Barcelona geduldig zoeken naar een opening in de defensie van Valencia. De club uit de sinaasappelstad verdedigde echter gegroepeerd, terwijl Barcelona juist de creativiteit ontbeerde om tot uitgespeelde kansen te komen. Messi dook tien minuten na de onderbreking gevaarlijk op voor het doel van Valencia, maar hij stuitte vervolgens vanuit een lastige hoek op Neto. Verder werd Valencia nauwelijks aan het wankelen gebracht door Barcelona, ondanks dat het bij vlagen werd omsingeld door de bezoekers. In de slotfase maakte Ousmane Dembélé als invaller nog zijn opwachting, maar ook hij kon het verschil uiteindelijk niet meer maken.