Barça verliest verrassend in eigen huis van Malaga

Barcelona heeft zaterdagmiddag een zeer dure nederlaag geleden. Na elf opeenvolgende zeges, in alle competities, ging de ploeg van Luis Enrique in eigen huis onderuit tegen Málaga. Een vroeg doelpunt van Juanmi zorgde voor het klassenverschil in het Camp Nou: 0-1. Door de nederlaag laat Barcelona na om op de eerste plaats in de Primera División te overnachten en kan Real Madrid zondagavond bij Elche de voorsprong op de Catalanen tot vier punten vergroten. Het was voor het eerst in zestien jaar dat Málaga met minimaal een punt uit het Camp Nou vertrok.

In de eerste minuten van de wedstrijd zette Barcelona al stevig druk op de defensie van Málaga. Een blunder van Daniel Alves leidde na acht minuten echter de 0-1 in. Een uittrap van Carlos Kameni werd door de Braziliaan verkeerd teruggespeeld, waarna Juanmi langs Claudio Bravo raasde en het leer in het lege doel schoot. Door het natte en gladde veld was Barcelona gebaat bij nauwkeurig voetbal, maar de ploeg van Luis Enrique maakte achterin een zwakke indruk en was in offensief opzicht niet altijd even gelukkig.

Weligton voorkwam in de doelmond, vlak na de 0-1, dat Rafinha al snel voor de gelijkmaker zorgde. Dat was tevens het enige gevaarlijke moment van Barcelona in de eerste helft, omdat Lionel Messi en Neymar onnauwkeurig waren in hun respectievelijke pogingen. Het was aan Claudio Bravo te danken dat de Catalanen niet met een 0-2 achterstand de rust ingingen. Na een goede hakbal van Sergi Darder schoot Ricardo Horta op doel en moest Bravo de inzet tot corner verwerken. Vlak voor rust mikte Roberto Rosales nog over het doel van Barcelona.

Na rust was er meer intensiteit in het spel van Barcelona, maar Málaga had op elke voorspelbare aanval een antwoord. Luis Enrique opteerde na ruim een uur spelen voor de inbreng van Ivan Rakitic en Pedro, ten koste van Rafinha en Andrés Iniesta, maar ook het tweetal kon Barcelona niet aan minimaal een punt helpen. De nervositeit in het Camp Nou steeg naarmate het eindsignaal in zicht kwam: de assistent-scheidsrechter moest het ontgelden na enkele dubieuze beslissingen en Pedro hielp de grootste kans na rust om zeep. Málaga hield tot de laatste seconden stand en sleepte drie punten over de streep.