Barça vlot door naar halve finale Copa del Rey

Barcelona heeft zich woensdagavond geplaatst voor de halve finale van de Copa del Rey. Levante werd over twee wedstrijden met 9-2 verslagen.

In de heenwedstrijd maakte Barcelona al gehakt van Levante. In Valencia kwam de thuisploeg vorige week woensdag nog wel op voorsprong, maar ging het uiteindelijk met 1-4 ten onder. Hierdoor was de return in Camp Nou slechts een formaliteit. Toch was trainer Gerardo Martino in aanloop naar de return niet zeker van zijn zaak. “Je zou denken dat het al gespeeld is, maar er zijn nog negentig minuten te spelen. We moeten ons volledig focussen en we mogen onze tegenstander niet terug laten komen.”
Tegen de wens van Martino in kwam Levante woensdagavond al vroeg terug en kreeg het een sprankje hoop. Sergi Roberto kreeg een kopbal Vyntra op zijn rug en bracht zo ongewild Levante op voorsprong. Nog voor rust stelde Barça orde op zaken. Na een klein halfuur spelen werd de stand gelijkgetrokken door Adriano op aangeven van Cesc Fabregas, die de voorkeur kreeg in de spitspositie boven Lionel Messi. De Argentijnse aanvaller bleef de gehele wedstrijd op de bank.

Barcelona zocht de kleedkamer na 45 minuten op met een 2-1 voorsprong. Vlak voor de thee was het Carles Puyol die de Catalanen aan de leiding hielp. De aanvoerder van de Catalanen kopte raak uit een hoekschop van Cristian Tello en maakte zijn eerste doelpunt van het seizoen.

Levante was het na rust helemaal kwijt. Met speels gemak liep Barcelona uit naar een grote overwinning. Door twee doelpunten van Alexis Sanchez in de 50ste en 52ste minuut was het met nog veertig minuten te gaan 4-1. De vijfde treffer van Barcelona werd na een klein uur spelen gemaakt door Cesc Fabregas. Levante was volledig omsingeld in het eigen strafschopgebied. Met een explosieve actie speelde Fabregas zich vrij en scoorde in de korte hoek, meteen goed voor de 5-1 eindstand.