Barça vlot voorbij Celta de Vigo

Barcelona heeft op het veld van Celta Vigo geen steek laten vallen. Het won makkelijk met 0-3. Man in vorm bij Barcelona was Fabregas met twee doelpunten. Messi kon alweer niet scoren. Door de overwinning loopt Barcelona nog wat verder uit op Atletico en Real Madrid die morgen en vanavond spelen.
Barcelona domineerde van in het begin van de wedstrijd en na 9 minuten was het al raak. Fabregas zette hoog druk en veroverde de bal. Zijn schot werd nog gered door doelman Yoel, maar de aanstormende Alexis Sanchez duwde makkelijk de 1-0 binnen.
Celta ging daarna nadrukkelijk opzoek naar de gelijkmaker. Charles en Rafina, die van Barcelona wordt gehuurd, kwamen er dichtbij, maar het was uiteindelijk Fabregas die de match in een definitieve plooi legde. Messi sneed in zijn gekende stijl door de verdediging van Celta en legde de bal af tot bij Fabregas. Zijn schot ging via de dwarsligger en de rug van doelman Yoel in doel.
Fabregas besliste de match enkele minuten later helemaal met een lage schuiver onder de doelman. Vooral Messi ging daarna nog nadrukkelijk opzoek naar een vierde doelpunt, maar daarbij negeerde hij een aantal keer ploeggenoten die duidelijk beter geplaatst stonden.