Barça wint ook zijn 8ste wedstrijd in La Liga

In de eerste tien minuten ging de meeste dreiging uit van Barcelona en liet Fabregas een goede kans op de 1-0 liggen. Niet veel later sloeg Real Valladolid toe. Na een hoekschop van Patrick Ebert kopte Javi Guerra het leer diagonaal achter Victor Valdés: 0-1. Heel lang konden de bezoekers niet van de verrassende voorsprong genieten. Alexis Sánchez naderde het strafschopgebied en besloot om zelf te schieten. De kanonskogel van de Chileen was onhoudbaar voor Diego Mariño: 1-1.

Het restant van de eerste helft mocht er ook zijn. Barcelona speelde offensief voetbal en dat bood ook Valladolid mogelijkheden. Vooral Zakara Bergdich was een bedreiging zodra het team van Juan Ignacio Martinez de gelegenheid kreeg om aan te vallen. Pogingen van Fàbregas en Alexis waren een prooi voor Mariño, terwijl ook Neymar zich niet onbetuigd liet. De Braziliaan werd daarnaast na half uur spelen duidelijk belemmerd in het strafschopgebied, maar de dienstdoende scheidsrechter weigerde naar de strafschopstip te wijzen.

Barcelona nam luttele minuten na rust de leiding. Neymar hield de defensie van Valladolid bezig, opende richting Christian Tello aan de linkerkant en uit diens pass schoof Xavi het leer diagonaal achter Mariño: 2-1. De lat stond daarna de 3-1 van Tello in de weg, maar Barcelona maakte daarmee duidelijk het duel in het slot te willen gooien. Na ruim een uur spelen was het zover. Na voorbereidend werk van Neymar schoot Alexis het leer voor de tweede maal tegen de touwen: 3-1. Twintig minuten voor tijd pikte ook Neymar zijn doelpunt mee. Via Daniel Alves en Xavi kwam de bal terecht bij Alexis, die het leer aan de Braziliaan gaf: 4-1. Dat was tevens het laatste wapenfeit in het Camp Nou. Martino is de eerste trainer ooit die zijn eerste acht Primera División-duels wint.