Barça wint van Engelse kampioen

Barcelona heeft woensdagavond ook de tweede oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen in winst omgezet. Vier dagen na de overwinning op Celtic (3-1) moest ook Leicester City eraan geloven. Het team van Luis Enrique was in Solna met 4-2 te sterk voor de manschappen van Claudio Ranieri.
Halverwege leidden de Catalanen met 3-0, maar de invalbeurt van Ahmed Musa zorgde alsnog voor een spannend tweede bedrijf.

Barcelona was in de eerste helft zeer superieur aan Leicester City. Het team van Ranieri had zeer veel moeite met de uitstekende balcirculatie van de Catalanen. In de eerste 25 minuten was Leicester City nog enigszins opgewassen tegen Barcelona, maar daarna nam de ploeg van Luis Enrique afstand. Na een heerlijke, splijtende, pass van Lionel Messi werkte Munir el Haddadi het leer achter Ron-Robert Zieler.

Barcelona verdubbelde negen minuten later de voordelige marge. Luis Suárez ontdeed zich met wat geluk van zijn tegenstander in het strafschopgebied en na een schijnbeweging zorgde hij met de punt voor de 2-0. Op slag van rust verscheen de 3-0 op het scorebord. Na goed voorbereidend werk van Messi en met name Suárez was het opnieuw El Haddadi die het leer voorbij Zieler schoot.

De wedstrijd leek zodoende gelopen, maar de invalbeurt van Musa na rust bracht leven in de brouwerij. De aanvaller, die zijn officieuze debuut maakte, startte een rush vanaf de middenlijn, was twee spelers van Barcelona te snel af en troefde Jordi Masip af: 3-1. Een fout van Juan Camara stond aan de basis van de 3-2, na dik een uur spelen. Jeffrey Schlupp zette goed door en bood Musa zijn tweede van de avond aan.

Het feit dat Leicester City langer in voorbereiding op het nieuwe seizoen zit, leek Barcelona de das om te doen. De 3-3 hing in de lucht, maar acht minuten voor tijd trok het team van Luis Enrique het duel naar zich toe. Het was Rafa Mujica die de bal in het strafschopgebied met links tegen de touwen werkte: 4-2.

Bron: Voetbalzone.nl