Barça wint van PSG en eindigt als groepswinnaar

Barcelona heeft de groepsfase van de Champions League als groepswinnaar afgesloten. De ploeg van Luis Enrique was voor eigen publiek met 3-1 te sterk voor Paris Saint-Germain, dat met een punt voorsprong naar het Camp Nou was afgereisd. Barcelona eindigt met vijftien punten; twee meer dan de Parijzenaars. Lionel Messi maakte zijn 76e doelpunt in Europa en kwam daarmee op gelijke hoogte met recordhouder Raúl. Neymar en Luis Suárez zorgden ervoor dat de vroege 0-1 van Zlatan Ibrahimovic definitief ongedaan werd gemaakt.

Barcelona domineerde vrijwel de hele eerste helft, een vroeg tegengoal werd omgebogen in een minimale voorsprong, maar toch liet het team van Luis Enrique in defensief opzicht een matige indruk achter. PSG had in de eerste 45 minuten zeker een doelpunt meer kunnen maken. In de openingsfase werd zeer afwachtend voetbal gespeeld: Barcelona zocht naar ruimtes in de defensie van de bezoekers, die zelf met niet meer dan drie man de helft van de Catalanen opzochten. Na een kwartier spelen nam PSG toch de leiding. Lucas Moura zette voor vanaf rechts, Blaise Matuidi legde de bal panklaar voor de goed vrijgelopen Ibrahimovic en Marc-André ter Stegen kon de inzet van de Zweed niet keren: 0-1.

De vreugde bij PSG was van korte duur. Na een lange pass van Javier Mascherano plaatste Suárez de bal in het centrum van het strafschopgebied, waar Messi uit de rug van David Luiz was gelopen. De Argentijn liet zijn 76e treffer in Europa aantekenen: 1-1. PSG werd grotendeels beperkt tot verdedigen, maar de spaarzame aanvallen waren gevaarlijk. Lucas Moura schutterde opzichtig en Edinson Cavani stuitte op Ter Stegen. Drie minuten voor rust sloeg Neymar toe. De Braziliaan kreeg enkele meters de ruimte en schoot het leer heerlijk in de verre hoek achter de kansloze doelman Salvatore Sirigu: 2-1.

Nog geen tien minuten na rust liet PSG een dot van een kans op de 2-2 liggen. Ter Stegen had een antwoord op een inzet van Lucas Moura, maar de rebound leek een cadeau voor Cavani. De Uruguayaan had echter niet op de aanwezigheid van Marc Bartra op de doellijn gerekend. Het Camp Nou slaakte een zucht van opluchting. Naarmate de tweede helft vorderde, creëerde de ploeg van Luis Enrique geen kansen, maar gaf het achterin ook niets weg. Dertien minuten voor tijd gooide Suárez de wedstrijd in het slot, met zijn eerste doelpunt in het Camp Nou. Sirigu kon een inzet van Neymar maar half keren, waarna de Uruguayaan toesloeg: 3-1. PSG probeerde daarna nog terug in de wedstrijd te komen, maar Barcelona speelde het duel professioneel uit.