Barça wint vlot bij hekkensluiter Osasuna: 0-3

Barcelona heeft zaterdagmiddag zonder veel moeite Osasuna verslagen. De ploeg van trainer Luis Enrique miste in de eerste helft kans op kans, maar maakte dit in de tweede helft goed: Luis Suárez en Lionel Messi namen het Neymar-loze Barcelona bij de hand en zorgden gezamenlijk voor een 0-3 overwinning.

Dat het na 45 minuten nog 0-0 stond in Pamplona, mocht een klein wonder heten. De bezoekers creëerden vier enorme kansen, maar kregen het niet voor elkaar doelman Nauzet te passeren. De eerste twee van het kwartet aan mogelijkheden waren voor Suárez: na een prachtige pass van Messi schoof de Uruguayaan de bal naast het doel en na een typerende ‘rommel-actie’ in het zestienmetergebied werd de paal geraakt. Hierna was het tot tweemaal toe de beurt aan Messi om kansen te verprutsen.

Alleen voor doelman Nauzet schoot de Argentijn tegen de keeper aan en na een klein halfuur spelen keerde de goalie een fraaie stift van Messi op knappe wijze. Omdat ook Arda Turan, de vervanger van de geschorste Neymar, enkele keren Nauzet op zijn weg vond, groeide de Spaanse goalie uit tot de beste speler in de eerste helft. De doelman hield zijn ploeg dus in de wedstrijd en als zijn teamgenoten voorin iets scherper waren geweest, ging men zelfs met een voorsprong de rust in. Enkele minuten na de stift van Messi brak Osasuna er snel uit en vond Sergio León met een strakke pass Oriol Riera. De aanvaller kwam echter net te kort om de bal in het lege doel te glijden.

De laatste mogelijkheid van de eerste helft was wederom voor Messi, maar de linkspoot schoof de bal uit een moeilijke hoek langs de verkeerde kant van de paal. Enkele minuten na rust was het Sergio León die bijna op een wervelende manier de 1-0 scoorde. De rappe spits verraste doelman Marc-André ter Stegen met een geweldige stift van een metertje of twintig. De bal daalde echter net te laat en spatte uiteen op de lat. Hoewel Barcelona niet meer zo eenvoudig voetbalde als in de eerste helft, stond het een kwartier na de onderbreking wél met 1-0 voor: Suárez trof doel.

Hierna had Barça de controle weer helemaal terug en het geloof dat Osasuna tot de tegengoal had, was verdwenen. Het eenvoudige voetbal was weer terug en snel werd de tweede treffer gevonden. Na een snelle uitbraak vond Jordi Alba met een trekbal Messi en hij schoof zonder moeite de 0-2 en daarmee de beslissing tegen de touwen. In de resterende minuten probeerde Osasuna de spanning terug te brengen, maar met een fraaie redding weigerde Ter Stegen hieraan mee te werken. Omdat Barcelona via Messi ook nog een derde treffer liet noteren, eindigde het in 0-3 in Estadio El Sadar.