Barça zet stadsgenoot opzij dankzij flitsende Messi

De derby van Barcelona is een prooi geworden voor de huidige nummer twee van La Liga. Blaugrana rekende zondagavond door twee doelpunten van Luis Suárez en Lionel Messi met 4-1 af met Espanyol en hét hoogtepunt van de wedstrijd vormde een solo van Messi. De Argentijn dribbelde vier tegenstanders voorbij en zag Suárez vervolgens de 2-0 voor zijn rekening nemen.

Barcelona boekte zijn achtste competitiezege in het Camp Nou tegen Espanyol op rij en het verschil werd dus grotendeels gemaakt door Suárez. De aanvaller werd na achttien minuten weggestuurd door Andrés Iniesta en tikte overhoeks binnen: 1-0. De Catalanen hadden al eerder op voorsprong kunnen komen, maar Messi mikte na een mooie aanval in het zijnet. Na de openingstreffer behield Barcelona het meeste balbezit (68 procent), maar tot grote kansen kwam de formatie van Luis Enrique in het eerste bedrijf niet meer.
Barcelona, dat de voorgaande twee thuiswedstrijden in LaLiga niet wist te winnen, hoopte de marge in de tweede helft te vergroten. Als de gastheer aanzette, werd het vaak direct gevaarlijk, zo ook na een uur spelen: Neymar kon een voorzet van Messi echter niet afronden. Halverwege de tweede helft werd het dan toch 2-0: met de ene schijnbeweging na de andere wandelde Messi door de verdediging van Espanyol en zijn schot werd vervolgens gekeerd door Roberto. De rebound bleek echter een prooi voor Suárez.

Messi had de smaak na die weergaloze actie flink te pakken en bereidde vervolgens ook de 3-0 van Jordi Alba voor en zette in de slotfase zelf de eindstand van 4-1 op het scorebord. De Vlo ging de combinatie aan met Suárez en rondde zelf af. David López had daarvooral de eretreffer voor Espanyol verzorgd; los Pericos verloren zodoende na zes competitiewedstrijden weer eens op vreemde bodem en wisten hun record uit december 2007 dus niet te evenaren. Toen bleef Espanyol in zeven achtereenvolgende duels in LaLiga verstoken van een nederlaag.