Barcelona dicht bij eerste prijs van seizoen na zege in Sánchez Pizjuán

Sevilla verloor de strijd om de Europese Supercup van Real Madrid en weet nu ook dat het heel erg lastig zal gaan worden om de Spaanse Supercup te veroveren. De ploeg van Jorge Sampaoli speelde zondagavond thuis tegen landskampioen Barcelona en verloor met 0-2, door goals van Luis Suárez en Munir El Haddadi. Aankomende woensdag is de return van de finale in het Camp Nou.

De vraag is of Jérémy Mathieu en Andrés Iniesta in dit duel in actie kunnen komen. De verdediger en middenvelder hadden zondag een basisplaats bij Barcelona, maar vielen allebei al in de eerste helft geblesseerd uit. Toen Mathieu en Iniesta allebei nog op het veld stonden kreeg Suárez in de achtste minuut van de wedstrijd de eerste kans, maar zijn schot werd gepakt door Rico. Sevilla kwam hierna beter in de wedstrijd, maar serieuze kansen wist het toch niet te creëren.

In de tweede helft hoopte Sevilla zichzelf te kunnen belonen voor het overwicht op het veld, maar het was Barcelona dat na tien minuten op voorsprong kwam. Het doelpunt van Suárez was prachtig: zijn naamgenoot Denis Suárez liftte de bal over de verdediging van Sevilla, waar Arda Turan de bal met de borst klaarlegde voor el Pistolero. Die twijfelde niet en haalde doeltreffend uit, waardoor Suárez nu in zes verschillende competities voor Barcelona heeft weten te scoren. Een goal in de strijd om de Spaanse Supercup ontbrak nog op zijn lijstje.

Kort na de openingstreffer wist Barcelona de marge ook al bijna te verdubbelen, maar na een combinatie tussen Suárez en Lionel Messi wist Rico laatstgenoemde van het scoren af te houden. Het antwoord van Sevilla kwam op naam van Franco Vazquez, die weg draaide bij Javier Mascherano, maar net naast schoot. De tijd begon te dringen voor Sevilla, maar de thuisploeg slaagde er maar niet in om Barcelona-doelman Claudio Bravo eens te testen.

Luis Enrique koos tien minuten voor tijd voor een aanvallende wissel en bracht Munir in de ploeg voor Arda. Dat bleek een gouden wissel te zijn, want Munir stond nog maar een paar minuten in het veld toen hij de 0-2 op het scorebord bracht. Messi speelde de aanvaller met een geweldige steekpass vrij en Munir passeerde Rico met de buitenkant van de schoen. Barcelona speelde de wedstrijd hierna eenvoudig uit en heeft de Spaanse Supercup bijna binnen; woensdag moet het laatste stapje gezet worden.