Barcelona geeft zege op Atlético uit handen na uitvallen van Messi

De topper in LaLiga tussen Barcelona en Atlético Madrid is woensdagavond onbeslist geëindigd. De krachtmeting in het Camp Nou eindigde in een 1-1 gelijkspel, door treffers van Ivan Rakitic en Ángel Correa. Door de remise profiteert Barcelona niet van de remise van concurrent Real Madrid tegen Villarreal: het verschil tussen de grootmachten blijft drie punten na vijf speeldagen. Met tien punten na vijf duels zijn de Catalanen bezig aan de slechtste seizoensstart sinds het seizoen 2008/09.

Barcelona domineerde in de eerste helft, maar nam pas vijf minuten voor rust de leiding. Na een corner plaatste Andrés Iniesta het leer op het hoofd van Rakitic, die de bal achter Jan Oblak kopte: 1-0. Een hard gelag voor Atlético, dat kansen kreeg in het Camp Nou maar in de eerste 45 minuten uiteindelijk te weinig in kon brengen.

Antoine Griezmann, en in mindere mate Kévin Gameiro en Yannick Ferreira Carrasco, waren de smaakmakers van een verder grijs Atlético. Marc-André ter Stegen werd na een kwartier spelen op de proef gesteld door Ferreira Carrasco en Griezmann schoot het leer een minuut later over het doel van de Duitser. Tot de 1-0 van Rakitic had Barcelona via Iniesta en Messi uitzicht op een openingsdoelpunt.

Atlético startte uitstekende aan de tweede helft, met veel druk op de verdediging van Barcelona en een dreigende Griezmann. Aan de andere kant van het veld moest Oblak ingrijpen om de 2-0 van Lionel Messi te voorkomen. Voor de Argentijn zat het duel er na 59 minuten al op: hij moest met klachten vervangen worden door Arda Turan. Minuten eerder gaf ook Sergio Busquets aan het duel niet te kunnen voortzetten.

Twee minuten na de wissel van Messi nivelleerde Atlético de tussenstand via twee wissels: na een goede pass van Fernando Torres kapte Correa zijn landgenoot Javier Mascherano uit en schoot hij het leer via de paal achter Ter Stegen. Het duel kon daarna alle kanten op. Neymar, Jordi Alba en Gerard Piqué waren onzorgvuldig in de afwerking en Ter Stegen reageerde uitstekend op een kopbal van Diego Godín.