Barcelona heeft weinig moeite met Eibar

Barcelona heeft zaterdagavond geen punten laten liggen in het thuisduel met Eibar. De krachtmeting tussen de titelkandidaat en de promovendus werd door de buitenwereld gezien als een formaliteit voor de ploeg van Luis Enrique, maar de bezoekers hielden in het Camp Nou toch een uur stand: 3-0. De doelpunten kwamen op naam van Xavi, Neymar en Lionel Messi. De Catalanen, die in de eerstvolgende duels aantreden tegen Ajax en Real Madrid, hebben al acht opeenvolgende competitieduels geen enkel doelpunt tegengekregen.

Barcelona had in de eerste helft meer balbezit en enkele kansen om op 1-0 te komen, maar het spel van het team van Luis Enrique was verre van briljant. De bezoekers hadden er op hun beurt geen moeite mee om vrijwel alleen maar tegen te houden. De beste kansen in het eerst bedrijf waren zelfs voor Eibar. Enkele minuten voor rust werkte Ander Capa de bal niet achter Claudio Bravo maar in het zijnet. Twee minuten later kreeg Saúl Berjon het leer oog in oog met de keeper niet tegen de touwen en zodoende ontsnapte Barcelona aan een achterstand.

Bij de ploeg van Luis Enrique kwam het meeste gevaar van Messi, die na twintig minuten spelen op Xabier Irureta stuitte. De sterspeler van Barcelona zocht voortdurend naar een doelpunt, maar zag zijn medespelers niet over het hoofd. Neymar en Xavi verzilverden het voorbereidende werk van Messi echter niet. Na de onderbreking zette de thuisploeg meer druk op de defensie van Eibar, maar men opteerde steeds meer voor hoge ballen richting het zestienmetergebied van Irureta. Na een klein uur spelen viel echter de bevrijdende 1-0 en was Barcelona los.

Xavi gaf de bal aan Messi en liep diagonaal door de defensie van Eibar. De spelmaker kreeg de bal terug van de Argentijn en rondde beheerst over Irureta af. De bezoekers gaven niet op, maar konden niet voorkomen dat Barcelona het duel in drie minuten tijd op slot gooide. Na een pass van Daniel Alves maakte Neymar zijn achtste doelpunt van het seizoen en drie minuten later verscheen de naam van Messi op het scorebord. Na een één-twee met Neymar schoot de sterspeler competitiedoelpunt nummer 250 tegen de touwen: 3-0. De Argentijn zit nog maar één doelpunt onder de topscorer aller tijden van de Primera División, wijlen Telmo Zarra (251). Het was in de slotfase aan Irureta te danken dat Messi niet nog minimaal een doelpunt maakte.