Barcelona in laatste thuiswedstrijd te sterk voor Getafe

FC Barcelona heeft in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen de kater van de Champions League weggespoeld. In een half gevuld Camp Nou waren de Catalanen met 2-0 te sterk voor Getafe.

Na de pijnlijke nederlaag in de Champions League tegen Liverpool moest FC Barcelona zich in de Liga zien te herpakken tegen het goed presterende Getafe. De nummer vier van de Liga vecht nog voor een plek in de Champions League en was er op gebrand om in Camp Nou een goed resultaat neer te zetten.

Barcelona kende in eigen huis een matige start, waarin het veel balverlies leed. Jasper Cillessen moest een aantal keer in actie komen om een doelpunt te voorkomen. Barcelona liet pas vlak voor rust van zich horen. In de slotfase kwam Barcelona tegen de verhouding in op een 1-0 voorsprong. Pique kon een vrije trap van Messi verlengen en Vidal was er voor het doel als de kippen bij om raak te schieten.

In de tweede helft waren de Catalanen voetballend gezien een stuk sterker en werd het doel van Getafe meer onder schot genomen. Doelman Soria hield zijn ploeg lange tijd op de been. De bezoekers kregen in de slotfase van het duel zelfs de kans op 1-1, maar de bal raakte de paal. uiteindelijk was het in de laatste minuten van de wedstrijd Lionel Messi die het duel in het slot gooide na een combinatie met Roberto. De Argentijn zorgde voor de bevrijdende 2-0 in Camp Nou.

Zo wint Barcelona de laatste wedstrijd van het seizoen in Camp Nou met 2-0 van Getafe en heeft Jasper Cillessen mogelijk zijn laatste duel gespeeld in het immense stadion. Volgende week treffen de Catalanen Eibar in de laatste speelronde van de Liga.