Barcelona klopt Real voor derde keer dit seizoen

FC Barcelona is er voor de derde keer dit seizoen in geslaagd om concurrent Real Madrid te verslaan. In Santiago Bernabeu wist de ploeg van Ernesto Valverde zaterdagavond met 1-0 te winnen en loopt het uit tot 12 punten voorsprong op de Madrilenen in de Liga.

In Santiago Bernabeu begon FC Barcelona zaterdagavond met Sergi Roberto op de back en Arthur terug op het middenveld. Met die wijzigingen werd Barcelona defensief een stuk stabieler als midweeks in de Copa del Rey. De ploeg van Valverde gaf dan ook weinig grote kansen weg. Barcelona werd in de eerste helft een aantal keer gevaarlijk. Een vrije trap van Messi ging net over het doel en Luis Suarez kreeg de bal niet tussen de touwen. Ivan Rakitic lukte dat wel na een klein half uur. De middenvelder kon eenvoudig de 0-1 achter doelman Courtois stiften tijdens een snelle uitbraak.

In de tweede helft hield Barcelona de controle en vond het eenvoudig de vrije man. Tijdens een aantal uitbraken was de ploeg slordig in de afronding. Zo schoot Alba een bal voorlangs en kon Dembélé de bal ook niet tussen de palen krijgen. De thuisploeg kreeg in de tweede helft ook meer kansen, maar een uitstekend spelende Pique hield Barcelona meerdere keren op de been. Beide ploegen wisten in de slotfase niet meer te scoren, waardoor Barcelona het duel met 1-0 wint.

Voor FC Barcelona is het de derde clasico die zij dit seizoen winnen. Bovendien is het de tweede clasico die Barcelona in een week wint en heeft het inmiddels een voorsprong van 12 punten op Real Madrid in de Liga.