Barcelona na geweldige week onderuit in Catalaanse Supercup

FC Barcelona heeft woensdag niet de eerste prijs van 2019 in ontvangst mogen nemen. De koploper van de Liga ging in Sabadell met 1-0 onderuit tegen Girona, dat daarmee de Catalaanse Supercup won.

Ernesto Valverde gaf zijn grote sterren woensdag rust in de Catalaanse Supercup. Grote talenten als Wague, Puig, Miranda en Collado mochten in de basis beginnen, evenals de spelers in de A-selectie die normaliter op de bank of tribune zitten. Bovendien keepte aanvoerder Jasper Cillessen de volledige wedstrijd.

De Nederlandse doelman kreeg niet veel te doen tijdens de wedstrijd. In de eerste helft moest Cillessen zich een keer strekken voor een afstandsschot, maar grote kansen kreeg Girona niet. Aan de andere kwam het meest gevaar van Aleña en Malcom, maar zij wisten het doel evenals Boateng niet te bereiken.

De in januari aangetrokken Todibo maakte zijn debuut voor Barcelona. De Fransman begon op het middenveld, maar zakte een linie nadat Umtiti naar de kant ging. Uiteindelijk speelde Todibo ruim een uur mee.

In het zeer matige duel kwam er uiteindelijk wel een winnaar. Aanvaller Collado was na een kleine 70 minuten spelen te laat bij zijn man en bezorgde Girona een strafschop. Aanvaller Stuani zorgde vanaf de stip voor de enige treffer van de wedstrijd.