Barcelona plaatst zich eenvoudig voor kwartfinale Copa del Rey

FC Barcelona heeft zich donderdag alsnog eenvoudig geplaatst voor de kwartfinale van de Copa del Rey. De ploeg van Ernesto Valverde was in het eigen Camp Nou met 3-0 te sterk voor Levente.

Barcelona, dat afgelopen week in de heenwedstrijd tegen Levante met een B-ploeg speelde, moest donderdag in Camp Nou een 2-1 achterstand zien weg te werken. Ernesto Valverde durfde het dan ook niet aan om Lionel Messi, Ivan Rakitic en Jordi Alba deze keer ook op de bank te laten.

Met Jasper Cillessen in het doel kreeg Barcelona het in Camp Nou geen minuut lastig tegen Levante. De Catalanen domineerden het duel volledig en kwamen na een half uur op een 1-0 voorsprong. Ousmane Dembélé zag zijn actie in het strafschopgebied uiteindelijk via een verdediger achter doelman Aitor. De 2-0 voor FC Barcelona liet niet lang op zich wachten, want een minuut later was het opnieuw Dembélé. Deze keer werkte Aitor de bal in het doel, nadat Dembélé hem omspeelde.

Na de pauze scoorde FC Barcelona nog één keer. Het was de mooiste treffer van de avond, dankzij een geweldig uitgespeelde aanval via Dembélé en Semedo. de vleugelverdediger hield voor het doel het overzicht, waarna Messi de bal achter Aitor prikte.

FC Barcelona bereikt uiteindelijk eenvoudig de kwartfinale van de Copa del Rey. De Catalanen winnen over twee wedstrijden met 4-2 van Levante. In de komende weken vinden de kwartfinales plaats.