Barcelona schakelt Atlético uit na spectaculair duel

Barcelona heeft zich woensdagavond voor de halve finales van de Copa del Rey geplaatst. De krachtmeting in het Vicente Calderón eindigde in 2-3 voor de bezoekers, die het eerste duel in het Camp Nou al met 1-0 hadden gewonnen. In de eerste helft van het weerzien gebeurde er werkelijk van alles en zelfs in de rust viel er een rode kaart. Barcelona speelt in de halve finales tegen de winnaar van de tweestrijd tussen Villarreal en Getafe.

Atlético en Barcelona maakten er in de eerste helft een waar spektakel van. Na 38 seconden liep de ploeg van Luis Enrique reeds achter de feiten aan, na een fout van Javier Mascherano. Torres werd gelanceerd en schoot het leer diagonaal achter Marc André ter Stegen; 1-0. Luttele minuten later nivelleerden de bezoekers al de tussenstand. Na goed voorbereidend werk van Lionel Messi en Luis Suárez was het Neymar die de 1-1 achter Jan Oblak schoot. De krachtmeting ging heen en weer, met veel intensiteit en een Jordi Alba die door de vlag van de grensrechter werd geraakt. De verdediger ging naar de grond, maar kon het duel gewoon hervatten.

Na nog geen half uur nam Atlético weer de leiding. Op de rand van het strafschopgebied stond Mascherano niet toe dat Juanfran zijn weg vervolgde. De verdediger liet zich handig binnen het zestienmetergebied vallen en de arbiter trapte erin. Raúl Garcia schoot het leer vanaf elf meter achter Ter Stegen. Barcelona zorgde nog voor rust voor de ommekeer. Miranda werkte een inzet van Sergio Busquets uit een corner zeer ongelukkig achter Oblak en Neymar zorgde niet veel later voor de 2-3, na voorbereidend werk van Messi en Alba. Atlético beklaagde zich meteen na de 2-3 bij de arbitrage. Alba kreeg een minuut eerder een schot van Antoine Griezmann tegen zijn hand, in het strafschopgebied, maar de arbiter liet doorspelen en Barcelona profiteerde.

Atlético verscheen na rust met tien man op het veld, omdat Gabi in de rust in de spelerstunnel na een opstootje een rode kaart had ontvangen. Arda Turan mocht vlak na de onderbreking van geluk spreken dat hij wel mocht blijven staan. De Turk was het niet eens met een beslissing van de arbitrage en gooide zijn schoen naar de grensrechter; hij kreeg slechts geel. Met een man minder kon Atlético niet anders dan het spel aan Barcelona laten, ook al probeerde Simeone om zijn spelers aan te moedigen om de aanval op te zoeken.

Ter Stegen stond twintig minuten voor tijd een heerlijk doelpunt van Cani in de weg, maar tot meer waren los Colchoneros niet in staat. Oblak stond vlak daarna de 2-4 van Messi in de weg. Het was zeker niet de laatste redding van de doelman. Oblak moest ook in actie komen op pogingen van Andrés Iniesta en Pedro. Laatstgenoemde was de vervanger van Neymar, die in de 77e minuut onder een striemend fluitconcert naar de kant ging. Mario Suárez liet Atlético zes minuten voor tijd met negen man achter, na zijn tweede gele kaart. Het laatste wapenfeit van een wedstrijd die eigenlijk een half uur te lang duurde.