Barcelona stap dichterbij landstitel na overwinning op Sociedad

FC Barcelona is twee wedstrijden verwijderd van de landstitel. De Catalanen schreven zaterdag weer een overwinning bij. In Camp Nou was de ploeg van Ernesto Valverde met 2-1 te sterk voor Real Sociedad.

FC Barcelona kan zich komende week op gaan maken voor de 26ste landstitel. De Catalanen zette zaterdag opnieuw een richting die titel door Real Sociedad met 2-1 te verslaan.

Barcelona was het meest effectief in Camp Nou tegen Real Sociedad. De bezoekers voetbalden de volledige wedstrijd brutaal mee met de ploeg van Ernesto Valverde, maar een minuut voor rust kwam Barcelona op voorsprong. Lenglet bezorgde Barcelona via een hoekschop de 1-0 voorsprong. De Fransman kopte de bal in de verre raak.

Na rust veranderde het spelbeeld niet. Barcelona had het balbezit en kwam zo nu en dan dreigend voor het doel, maar ook Sociedad kende goed uitgespeelde aanvallen. Na een uur spelen werden de Basken dan ook beloond. Juanmi werkte, na een geweldige pass door de defensie van Barcelona, de 1-1 via een sliding binnen.

Lang kon Real Sociedad niet genieten van de gelijkmaker, want een minuut later schoot Jordi Alba de 2-1 alweer in de verre hoek raak.

Barcelona verspeelde de voorsprong in het restant van het duel niet meer en wint Barcelona met 2-1. Midweeks spelen de Catalanen tegen Alaves en komend weekend kan de ploeg van Valverde kampioen worden tegen Levante.