Barcelona Vergeet Te Scoren Maar Is Door In De Champions League

FC Barcelona heeft zich geplaatst voor de knock-out-fase van de UEFA Champions League. De Catalanen speelden dinsdagavond met 1-1 gelijk tegen Internationale en dat bleek voldoende te zijn voor plaatsing voor de volgende ronde. Barcelona is nog niet verzekerd van groepswinst.

Ernesto Valverde durfde het in Milaan nog niet aan om Lionel Messi op te stellen. De Argentijn bleef in Giuseppe Meazza op de tribune. Maar ook zonder de sterspeler was FC Barcelona veel beter dan de Italiaanse club. In de eerste helft domineerde Barcelona volledig en kreeg het legio kansen. Luis Suarez had het vizier echter niet op scherp tegen Inter. De Uruguayaan hielp zeker zes kansen om zeep.

Ook in de tweede helft bleef FC Barcelona de betere ploeg en bleven Dembélé, Suarez en Coutinho aandringen op het doel van Handanovic. Maar de doelman hield zijn ploeg in de tweede helft op de been. Toch kwam Barcelona op voorsprong. Acht minuten voor tijd was het invaller Malcom die met een bekeken schot Barcelona op een 1-0 voorsprong zette. Maar lang konden de Catalanen niet genieten van die voorsprong, want Icardi zorgde vier minuten later met een schot in de verre hoek voor 1-1.

Door het gelijke spel in Milaan is Barcelona verzekerd van een plek in de volgende ronde. Het moet nog wel met Inter uitvechten wie groepshoofd wordt in groep B. Komend weekend speelt FC Barcelona tegen Real Betis.