Barcelona wint vrij eenvoudig van een stug Man City

De Champions League gaat verder zonder deelnemers uit Engeland. Manchester City probeerde woensdagavond de Britse eer nog te redden, maar slaagde er niet in om een 1-2 thuisnederlaag tegen Barcelona ongedaan te maken in Camp Nou. City kwam er zeker in de eerste helft totaal niet aan te pas en verloor opnieuw (1-0), mede door een gemiste strafschop van Sergio Agüero. De zege van Barcelona had nog veel hoger kunnen uitvallen, maar Joe Hart keepte een geweldige wedstrijd. Barcelona plaatst zich desondanks voor achtste opeenvolgende keer voor de kwartfinale van de Champions League en lijkt helemaal klaar te zijn voor el Clásico van aankomende zondag.

Bij Real Madrid zal men hopen dat Lionel Messi dan wat minder goed op dreef is dan woensdag het geval was tegen City. De aanvaller was simpelweg niet te stoppen en veroorzaakte in de eerste helft al drie gele kaarten voor tackelende City-spelers, terwijl Fernandinho en James Milner heerlijk door de benen werden gespeeld door Messi. Het gebeurde onder het toeziend oog van Josep Guardiola, die op de tribune genoot van het spel van zijn oude ploeg en Neymar al in de zesde minuut de paal zag raken. Barcelona zette City direct onder druk en de tweede kans kwam op naam van Messi, na een fijne combinatie met Andrés Iniesta, maar Hart voorkwam een vroege openingstreffer.

Aan de overkant zorgde Milner nog voor wat gevaar, maar Marc-Andre ter Stegen kon de bal op tijd oppakken en werd in het restant van de eerste helft niet meer aan het werk gezet. Barcelona was heer en meester en Messi schoot twee keer een vrije trap net over. De uitblinker van de avond wist de score dus niet te openen, maar was met een uitstekende assist wel erg belangrijk bij de 1-0: Messi vond Ivan Rakitic, die de bal controleerde met de borst en het speeltuig vervolgens over Hart heen wipte. Voor de Kroaat betekende dit zijn eerste doelpunt ooit in de Champions League. Kort voor rust wist Luis Suárez de marge nog bijna te verdubbelen, maar hij raakte de paal.

City bleef dus in leven, maar duidelijk was dat er na rust wat moest veranderen voor de Engelsen. Manuel Pellegrini wisselde Samir Nasri, die in de eerste helft nog was ontsnapt aan een rode kaart na een belachelijke overtreding op Neymar, en hoopte dat Jesús Navas het tij kon keren. In de eerste drie minuten (!) na de onderbreking kreeg Barcelona echter al direct vier aardige kansen om weer tot scoren te komen. Eerst zette Iniesta Hart aan het werk, vervolgens beproefde Rakitic zijn geluk, hierna stuitte Jordi Alba na een geweldige pass van Messi op Hart en tot slot vond de Argentijn de zwetende keeper van City zelf op zijn pad. The Citizens bleven met pijn en moeite overeind en hadden het geluk dat Barcelona zich na deze sprankelende openingsfase van de tweede helft wat leek te willen sparen voor aankomende zondag.

Er werd wat gas teruggenomen en Ter Stegen gaf City bijna nog de kans om op gelijke hoogte te komen, toen hij Manuel Neuer wilde nadoen en probeerde om Agüero aan de zijlijn uit te spelen. Dat lukte niet, maar Agüero wist de fout van de keeper niet af te straffen. Aan de overkant moest Barcelona de wedstrijd vervolgens beslissen, maar Suárez schoot in het zijnet, Hart greep uitstekend in bij kansen van Neymar en Messi en een goal van Jordi Alba werd afgekeurd wegens buitenspel. City kon de wedstrijd vervolgens weer spannend maken, toen Agüero een strafschop verdiende na een vermeende overtreding van Gerard Piqué, maar el Kun miste de penalty zelf. Daarmee vervloog het laatste beetje hoop van City, dat Hart mocht danken dat de nederlaag niet nog veel ruimer uitviel. De doelman keepte de wedstrijd van zijn leven, maar heeft er dus niets aan.

Bron: voetbalzone.nl