Dubbel Rafinha zorgt voor makkelijke zege

Barcelona heeft zonder al te veel problemen afgerekend met Deportivo La Coruña. De Catalanen legden er vier in het mandje. De invallende Lionel Messi had genoeg aan drie minuten om de eindstand vast te leggen.
Barcelona had iets recht te zetten na de nederlaag tegen Celta Vigo in de laatste competitiewedstrijd. Dat Deportivo geen hapklare brok is, weet Barcelona maar al te goed. De bezoekers wisten de afgelopen twee seizoenen telkens een puntje mee te nemen uit Camp Nou.
De bezoekers hoopten die lijn door te trekken, maar die hoop kreeg al snel een flinke knauw. Rafinha trapte de bal vanuit een scherpe hoek voorbij Germán Lux en niet veel later moest de Argentijn zich weer omdraaien na Rafinha’s tweede doelpunt van de avond. Toen Luis Suarez vlak voor rust de 3-0 liet optekenen, leek Deportivo definitief uitgeteld.
In de tweede helft was het vooral uitkijken naar het werderoptreden van Lionel Messi. De fans scandeerden de naam van hun grote held en kregen ook waar voor hun geld. Iets voor het uur kwam de Argentijn op het veld en hij had slechts drie minuten nodig om de 4-0 op het bord te zetten.
Enkele minuten later liet ook de meest optimistische bezoekende supporter het hoofd vangen. Deportivo-kapitein Laure werd van het veld gestuurd na een elleboogstoot aan het adres van Neymar. Paco Alcacer liet tot driemaal toe de 5-0 liggen, maar desondanks springt Barcelona voorlopig over Atletico en Real Madrid naar de tweede plek.