Eerste competitiegoal Suarez draagt bij aan forfaitscore

Bijzonder goed was het niet, maar Barcelona heeft zoals verwacht mocht worden eenvoudig afgerekend met Córdoba. De bezoekers kregen het op een na snelste doelpunt van het seizoen om de oren (Pedro scoorde na 71 seconden) en verweerden zich vervolgens dapper tegen een matig Barcelona. In de tweede helft liep de score toch nog aardig op: 5-0.

De fans van Barcelona gingen er eens goed voor zitten. Laagvlieger Córdoba had de voorbije acht ontmoetingen in Camp Nou verloren en in de laatste zeven duels daarvan kreeg de degradatiekandidaat drie of meer doelpunten om de oren. Na iets meer dan een minuut was het voor de eerste keer raak. Na een sublieme pass van Ivan Rakitic rondde Pedro af voor de 1-0; hij tekende op die manier voor de snelste competitietreffer van Barcelona dit seizoen. Een doelpuntenregen lag in het verschiet, maar in het restant van de eerste helft maakte Barcelona maar weinig indruk.

Na rust brak het moment van Luis Suárez aan. De aanvaller had in competitieverband nog niet gescoord voor Barcelona, maar daar bracht hij tegen Córdoba verandering in. Na goed werk van Pedro kon Suárez afronden voor zijn eerste goal na 571 minuten van droogte in de Primera División. Na rust mocht Xavi invallen van Luis Enrique en dat leverde de routinier een evenaring van een schitterend record op. De invalbeurt betekende dat Xavi ging spelen in zijn 741ste officiële wedstrijd voor een en dezelfde club, een evenaring van het Spaanse record van Real Madrid-legende Raúl.

In de slotfase deed het matig spelende Barcelona de score dan toch nog behoorlijk oplopen. Piqué kopte binnen voor de 3-0, waarna Messi ook nog een duit in het zakje deed. De dribbelaar scoorde de 4-0 met zijn rechtervoet. Dat lijkt bijzonder voor de linkspoot, maar hij heeft nu acht van zijn laatste elf treffers met rechts gemaakt. In de blessuretijd van de wedstrijd produceerde Messi ook nog eens de 5-0. Door die goal eindigt Messi op precies vijftig officiële doelpunten in het kalenderjaar 2014.