Eerste puntenverlies voor Barça in La Rosaleda

Barcelona is niet langer zonder puntverlies in de Primera División. Na overwinningen op Elche, Villarreal, Athletic Club en Levante lukte het in de midweekse ontmoeting met Málaga niet een vijfde zege op rij in de wacht te slepen. Voorin kwamen de Catalanen er maar niet doorheen, ondanks de aanwezigheid van Lionel Messi en Neymar. Barcelona, met debutant Douglas rechts achterin in de basis, bleef tegen los Colchoneros steken op 0-0 en gaat zaterdag tegen Granada op jacht naar drie punten.

Barcelona morste in de eerste vier wedstrijden van het seizoen dus niets en kreeg zelfs geen doelpunt om de oren in die reeks. De koploper was vanzelfsprekend favoriet in Málaga, maar had het best moeilijk met de Andalusiërs. Kansen creëren bleek lastig in de eerste helft. Messi schoot een keer over vanuit een vrije trap en de sterspeler wist een crosspass van Jordi Alba niet te bevorderen tot een doelpunt. Málaga werd zelf een enkele maal gevaarlijk via Nordin Amrabat en via Sergi Darder: diens poging ging naast.

Het spelbeeld uit de eerste helft bleef na rust overeind. Barcelona probeerde zich een weg te manoeuvreren door de dichte linies van Málaga, maar het wilde niet lukken. Marc Bartra kopte een keer over het doel uit een hoekschop van Ivan Rakitic en Luis Enrique keek vanaf de zijlijn gefrustreerd toe. Hij besloot een half uur voor tijd Pedro en de onzichtbare Neymar eruit te halen en jongelingen Munir El Haddadi en Sandro erbij te zetten, teneinde een schokeffect te creëren. Het was echter Málaga dat nog het dichtst bij een treffer kwam in La Rosaleda.

Luis Alberto nam een vrije trap aan de linkerkant en zwaaide die, via de handen van Claudio Bravo, op de linkerpaal. Aan de overkant bleek Carlos Kameni een te grote sta-in-de-weg voor Gerard Piqué, die het hoofd tegen een corner van Rakitic zette. Naarmate de tijd wegtikte leek het er meer en meer op dat Málaga keurig een punt ging overhouden aan het duel met de titelkandidaat. Weligton maakte het wel even spannend toen hij een akkefietje verzeild raakte met Messi en geel kreeg omdat hij hem bij de kin pakte, waar rood door de wat overdreven reactie van Messi niet ondenkbaar was geweest.