FC Barcelona is Celta eenvoudig de baas in Camp Nou

FC Barcelona heeft het jaar met een overwinning afgesloten. De Catalanen waren in een vol Camp Nou met 2-0 te sterk voor Celta de Vigo en blijven daarmee koploper in de Liga.

De fans van FC Barcelona hoopten voor het laatste duel in 2018 op een feestelijk wedstrijd van hun ploeg, maar een groots duel werd het niet in Camp Nou. Celta de Vigo kwamen in de eerste helft slecht tot één doelpoging.

Barcelona kwam tot wat meer doelpogingen, maar ook de Catalanen speelden niet grootst. Wel zorgde Valverde er in het eerste half uur voor dat Celta de Vigo snel onder druk werd gezet. Na tien minuten resulteerde dat in de 1-0 van Dembélé, die, na een schot van Lionel Messi, van dichtbij de rebound binnen kon schieten.

Maar grote kansen kregen beide ploegen niet. Het was bij vlagen goed zichtbaar dat enkele spelers toe waren aan een aantal vrije dagen. Vlak voor rust werden de fans van Barcelona nog wel getrakteerd op de 2-0. Celta de Vigo vergaat vlak voor rust te verdedigen, waardoor Jordi Alba eenvoudig Messi alleen op het doel kon sturen. De Argentijn werkte in de verre hoek keurig af voor Barcelona.

In de tweede helft hield Barcelona de bal in de ploeg. Celta de Vigo kwam er zo nu en dan snel uit, maar door veel eigen fouten kwamen zij in de tweede helft ook slecht tot twee kansen. Lionel Messi probeerde aan de andere kant met een paar schoten zijn doelpuntengemiddelde omhoog te krikken, maar ook de Argentijn zat in gedachten al in het vliegtuig naar Argentinië. Luis Suarez kreeg voor Barcelona in de tweede helft de grootste kans, maar hij schoot net naast het doel van Celta.

Barcelona wint daarmee eenvoudig van de nummer tien van de Liga. De ploeg van Ernesto Valverde blijft na speelronde 17 de koploper van de Liga met 37 punten.