Genadeloze Suarez schiet Barcelona naar vijfde bekerfinale op rij

FC Barcelona gaat op 25 mei in het Estadio Benito Villamarín op jacht naar de vijfde Copa del Rey op rij. De Catalanen waren woensdag in Santiago Bernabeu met 3-0 te sterk voor Real Madrid, waardoor het zich als eerste plaatst voor de finale van het bekertoernooi.

FC Barcelona en Real Madrid hielden elkaar in Camp Nou in evenwicht. Het werd 1-1, waardoor woensdagavond de return in de halve finale van de Copa del Rey een spektakelstuk zou worden. Maar niets bleek minder waar. Beide ploegen hielden in Bernabeu de ruimtes enorm klein, waardoor beide ploegen nauwelijks tot kansen kwamen.

FC Barcelona kwam in de eerste helft via Luis Suarez het dichtstbij een kans, maar hij wist Sergi Roberto niet te bereiken. Aan de andere kant was het vlak voor rust Vinicus die de thuisploeg meerdere keren op voorsprong kon zetten. De jonge aanvaller schoot één keer een bal net over het doel en bij zijn andere grote kans stuitte hij op doelman Ter Stegen.

Suarez genadeloos!

In de tweede helft werd de eerste echte kans van Luis Suarez ook direct het kantelpunt in de wedstrijd. De Uruguayaan kon na 50 minuten spelen een voorzet van Dembélé binnen schieten en zo voor de 0-1 zorgen. Het was het moment dat Barcelona achterover kon gaan leunen en in de counter genadeloos kon toeslaan. En dat deed het, want ruim 20 minuten later stond de 3-0 uitslag al op het scorebord. Het werd uiteindelijk de avond van Luis Suarez, die met twee doelpunten naar de kant ging. De Uruguayaan kreeg mocht samen met Varane de 2-0 het doel in glijden, na een voorzet van Dembélé. Echter kreeg de verdediger van Real Madrid het doelpunt op zijn naam. Het slotstuk was weer voor de spits van Barcelona. Luis Suarez kreeg ruim een kwartier voor tijd een strafschop, nadat Casemiro hem op de voet ging staan. De spits schoot de 0-3 met een stiftje tegen de touwen.

Barcelona bereikt door de overwinning op Real Madrid voor de vijfde keer op rij de finale van de Copa del Rey. Het treft op 25 mei de winnaar van het duel tussen Valencia en Real Betis.