Leganes kan Messi, Suárez en Neymar niet stoppen (1-5)

Barcelona verloor vorige week bij het debuut van Jasper Cillessen met 1-2 van Alavés, maar heeft hierna wel bewezen dat dit niet meer dan een incident was. Midweeks werd Celtic al vernederd in de Champions League (7-0) en zaterdagmiddag haalde Barcelona uit tegen nieuwkomer Leganés, dat met 1-5 verslagen werd. Het toptrio Lionel Messi, Luis Suárez en Neymar was weer niet te stoppen.

Cillessen zat net als tegen Celtic weer op de bank bij Barcelona en zag Leganés nog heel aardig starten. De nieuwkomer in LaLiga durfde in de openingsfase druk te zetten en was in het eerste kwartier zelfs de betere ploeg, met een goede kopkans voor Carl Medjani tot gevolg. Hij mikte echter net te hoog en een minuut later was het aan de overkant wel raak. Barcelona kwam er bij een tegenaanval snel uit en Suárez passeerde op kracht zijn tegenstander, waarna hij Messi met een passje opzij een haast niet te missen kans bood.

Na dit doelpunt nam Barcelona de controle over en Neymar miste een grote kans, voordat Jon Serrantes geweldig redde bij een van richting veranderd schot van Suárez. Het bleef echter wachten op een tweede goal van de bezoekers en die viel na een halfuur spelen. Messi dribbelde zich een weg door de vijandelijke defensie en tikte de bal opzij naar Suárez, die de marge verdubbelde. Leganés had niets meer te vertellen en slikte kort voor rust ook nog de derde tegentreffer, toen Neymar simpel kon binnentikken op aangeven van Suárez.

MSN was dus al na een helft compleet en schreef geschiedenis, want het was voor het eerst dat Messi, Suárez én Neymar alle drie scoorden in een helft in een uitwedstrijd. In de tweede helft was er van een wedstrijd geen sprake meer en tien minuten na de onderbreking kreeg Barcelona een strafschop, omdat Unai Bustinza Neymar naar de grond haalde. Messi schoot zijn tweede van de middag binnen en zag Rafinha tien minuten hierna met een geweldige afstandsknal de 0-5 op het bord brengen. Met een geweldige vrije trap redde Gabriel nog wel de eer van Leganés, maar spannend werd het natuurlijk niet meer. Barcelona heeft nu evenveel punten als Real Madrid, dat zondag tegen Espanyol speelt.

Bron: voetbalzone.nl