Magistrale Iniesta en Messi bezorgen Camp Nou prachtige avond

Barça heeft een mooie overwinning geboekt in La Liga. De kersvers kampioen rekende met Jasper Cillessen in het doel op eigen veld zonder al te veel problemen af met Villarreal: 5-1. Daardoor komt het team van trainer Ernesto Valverde na 36 competitiewedstrijden op 90 punten. Barcelona speelt dit seizoen nog uit tegen Levante en thuis tegen Real Sociedad.

Voor Cillessen betekende het pas zijn tweede wedstrijd voor Barcelona in de competitie sinds zijn komst van Ajax, bijna twee jaar geleden. De Oranje-international kreeg de kans omdat trainer Valverde eerste doelman Marc-André ter Stegen rust gaf, maar hij werd nauwelijks op de proef gesteld door Villarreal. Barcelona had weinig te duchten van de bezoekers uit Castellón en verschafte zichzelf binnen het kwartier een riante voorsprong. Ousmane Dembélé stond na negen minuten voetballen met een werkelijk heerlijke actie aan de basis van de openingstreffer.

De Franse rechtsbuiten kwam net over de middencirkel in balbezit en liet vervolgens diverse tegenstanders zijn hielen zijn, alvorens hij een schot op doel loste. Sergio Asenjo wist de poging van Dembélé nog wel te keren, maar moest op de rebound van Philippe Coutinho alsnog een antwoord schuldig blijven. Kort daarna speelde Andrés Iniesta met een schitterende steekpass Lucas Digne vrij in het strafschopgebied van Villarreal, waarna de linksback de opgekomen Paulinho in staat stelde de 2-0 te verzorgen.

Cillessen redde in de eerste helft op schoten van Pablo Fornals en Jaume Costa, maar werd verder nauwelijks in de problemen gebracht door Villarreal, dat dit seizoen in LaLiga vrijwel zeker in de top zes zal eindigen. De Nederlander was op slag van rust nog getuige van een huzarenstukje van Iniesta en Lionel Messi. Laatstgenoemde tekende uit een lastige hoek voor de 3-0, nadat hij op sublieme wijze bediend was door zijn aankomende zomer vertrekkende ploeggenoot.

In de tweede helft nam Barcelona gas terug. Daardoor kon Villarreal negen minuten na de onderbreking plots wat terug doen, al had de ploeg over geluk niet te klagen. Nicola Sansone kreeg de bal tegen zich aangeschoten door teamgenoot Fornals en liet Cillessen zo onbedoeld kansloos. Valverde besloot in het laatste half uur onder anderen Luis Suárez en Ivan Rakitic nog binnen de lijnen te brengen, maar het was uiteindelijk Dembélé die met twee doelpunten in de slotfase voor een ruimere marge zorgde.