Messi eist hoofdrol op bij terugkeer

Lionel Messi is terug en dat zullen vooral de verdedigers van Getafe ondervonden hebben. De Argentijnse balvirtuoos maakte in de bekerwedstrijd zijn rentree en vierde dat onmiddellijk met twee doelpunten. Ook Cesc Fabregas maakte twee doelpunten, waardoor de wedstrijd uiteindelijk op 4-0 eindigde.

Messi stond ruim twee maanden buitenspel met een hamstringblessure. In de bekerwedstrijd tegen Getafe begon hij op de bank, maar na ruim een uur spelen kwam hij onder luid applaus binnen de lijnen. Op het moment dat hij Andres Iniesta afloste stond het al 1-0 voor de thuisclub.
Cesc Fabregas zorgde na negen minuten voor de openingstreffer en gooide het duel kort na de entree van de kleine sterspeler in het slot.

Messi maakte een scherpe en topfitte indruk en kon in de voorlaatste minuut zowaar zijn bijna vertrouwde doelpuntje meepikken. In de extra tijd schoot hij uit een fraaie vrije trap de bal eerst nog in het zijnet voordat hij met een kenmerkende solo ook nog voor 4-0 zorgde.

Met de ruime overwinning in Camp Nou verschaft Barça zichzelf een goede uitgangspositie voor de kwartfinale van de Copa del Rey. De return wordt volgende week donderdag afgewerkt bij Getafe.