Messi schiet zichzelf met een hattrick in de recordboeken

Zondag werd Osasuna afgeslacht: 7-0. Lionel Messi schoot zichzelf maar weer eens in de recordboeken: hij maakte een hattrick is nu topscorer aller tijden van Barcelona.

Messi prikte na zo’n twintig minuten van dichtbij raak (1-0) en dat was een recorddoelpunt voor de Argentijn. Het was in alle competities, ook vriendschappelijke wedstrijden meegerekend, namelijk doelpunt van 369 van Messi voor Barcelona. Daarmee kwam hij op gelijke hoogte met Paulino Alcántara, die tussen 1912 en 1916 en later tussen 1918 en 1927 aan de lopende band scoorde voor de club. Diep in de tweede helft volgden ook nog doelpunten 370 en 371, waardoor Messi nu alleen topscorer is.

Lionel Messi tekende ook voor de 4-0. Een handige combinatie werd fraai afgerond door de kleine dribbelaar, die zich met deze treffer dus naar 370 schoot. Nummer 370 was goed voor de 6-0 tegen Osasuna: na een handig passje van Dani Alves legde Messi iedereen in de luren en schoof hij de bal in de benedenhoek.