Pittige Clásico eindigt op een gelijkspel (2-2)

Barcelona heeft zijn ongeslagen status in LaLiga behouden. Blaugrana speelde zondag één helft lang met tien man tegen Real Madrid, maar hield de aartsrivaal wel op een gelijkspel: 2-2. Barcelona kan dit seizoen maximaal 97 punten pakken in de competitie en het verschil met Real bedraagt momenteel zestien punten. Real kan de derde plaats alleen in theorie nog kwijtraken aan Valencia.

Barcelona had niet veel tijd nodig om de score te openen, want na negen minuten moest Keylor Navas vissen. Sergi Roberto kreeg veel ruimte op rechts en op aangeven van de rechtsback kon Luis Suárez de bal in de hoek volleren: 1-0. De Uruguayaan was later dicht bij zijn tweede, maar kwam niet tot een schot na goed keeperswerk van Navas. Na een kwartier kwam de Koninklijke langszij: Cristiano Ronaldo tikte de bal na een snelle counter van dichtbij in het doel en kreeg het Camp Nou stil. De Portugees maakte alweer zijn achttiende doelpunt in El Clásico en evenaarde daarmee het clubrecord van Alfredo Di Stéfano.

Barcelona leek wat aangeslagen na de gelijkmaker en had het geluk dat Real het vizier niet helemaal op scherp had staan. Marc-André ter Stegen gleed na 27 minuten goed in de baan van het schot van Ronaldo en de steraanvaller van de bezoekers mikte een minuut later maar net naast. Karim Benzema deed vijf minuten voor rust ook een poging, maar ook hij mikte naast. Hierna ontspoorde het duel enigszins: Sergio Ramos en Suárez kregen het met elkaar aan de stok, Gareth Bale ontsnapte aan een rode kaart na een smerige overtreding op Samuel Umtiti en Sergi Roberto werd wél weggestuurd nadat hij Marcelo een mep gaf.

Bij beide ploegen werd er in de rust een wissel doorgevoerd: de aan de enkel geblesseerd geraakte Ronaldo en Philippe Coutinho werden afgelost door Marco Asensio en Nélson Semedo. Met tien tegen elf slaagde Barcelona erin om een nieuwe voorsprong te grijpen: na een duidelijke overtreding van Suárez op Raphaël Varane bediende de voormalig Ajacied Messi. De Argentijn legde de bal klaar voor zijn linker en drukte af: 2-1. Suárez dacht even later zelfs de 3-1 te maken en de wedstrijd voortijdig te beslissen, maar hij werd teruggefloten vanwege buitenspel. Real Madrid moest hoe dan ook in de achtervolging.

Zidane greep halverwege de tweede helft voor een tweede keer in: Nacho Fernández stond zijn plek af aan Lucas Vázquez. Kort na deze mutatie had Messi het duel alsnog kunnen beslissen, maar de linkspoot liet een grote kans onbenut. Die misser kwam Barcelona duur te staan, want na 72 minuten trapte Gareth Bale na een handig passje van Asensio hard en fraai raak: 2-2. Real hoopte door te drukken en schreeuwde na 76 minuten om een strafschop toen Marcelo werd geraakt door Jordi Alba, maar de scheidsrechter liet doorspelen. Messi kreeg hierna nog twee kansen, maar er werd niet meer gescoord en dus bleef het bij een remise.