Suarez bezorgt Barcelona een punt in spektakelstuk tegen Villarreal

FC Barcelona heeft dinsdag kostbare punten verloren in de strijd om de landstitel. De Catalanen werden in Estadio de la Cerámica verrast door laagvlieger Villarreal, maar Luis Suarez zorgde in de slotseconde alsnog een punt voor FC Barcelona. Het werd in een knotsgek duel 4-4.

Villarreal is de nummer 17 van de Liga, maar het speelde dinsdagavond tegen FC Barcelona allesbehalve een laagvlieger. De thuisclub zette Barcelona vanaf de aftrap onder druk en doelman Ter Stegen moest meerdere keren in actie komen. Toch was het Barcelona dat na een kwartier spelen op een 2-0 voorsprong stond. Tijdens een counter via Malcom was het Coutinho die de 0-1 binnen kon glijden. De 2-0 kwam vijf minuten later van Malcom zelf, die na een voorzet van Vidal de bal in de verre hoek binnen kopte.

Maar het was Villarreal dat de volledige wedstrijd de dienst uitmaakte tegen Barcelona. De defensie van Barcelona, zonder Pique, had veel moeite met de snelle aanvallers van de thuisclub. Samuel Chukwueze zorgde via een snelle aanval na een kleine 25 minuten spelen voor de aansluitingstreffer. De Nigeriaan schakelde Alba en Lenglet uit en kon eenvoudig Ter Stegen passeren om de 1-2 te scoren.

Remontada Villareal

Na de pauze ging Villareal vrolijk verder met aanvallen en kwam FC Barcelona er zo nu en dan uit via een counter. Het was echter Ekambi die voor de 2-2 zorgde na 50 minuten spelen. De razendsnelle aanvaller verraste Ter Stegen en passeerde hem in de korte hoek. Barcelona leek na ruim een uur spelen de definitieve deksel op de neus te krijgen, toen Iborra heel eenvoudig Ter Stegen mocht passeren met een slim balletje.

Messi moest bij Barcelona in de ploeg komen om de achterstand om te buigen. Maar ook met Messi lukte het niet om de defensie van Villarreal uit te spelen. Tien minuten voor tijd leek Barcelona definitief tegen een nederlaag aan te lopen toen Cazorla Bacca vrij op het doel afstuurde. De aanvaller bleef rustig en zorgde voor de 4-2.

En Barcelona weer

Vier minuten voor tijd kreeg Terán zijn tweede gele kaart en moest Villarreal met tien man verder. Barcelona ging tot de laatste minuten op zoek naar de aansluitingstreffer. En die kwam er, want Lionel Messi zorgde in de 90ste minuut via een vrije trap voor de 4-3. In de absolute slotseconde werd de prachtige avond van Villarreal met een schot om zeep geholpen door Luis Suarez. De Uruguayaan werkte de bal tegen de touwen en zorgde met de 4-4 uiteindelijk voor een punt voor FC Barcelona.

Zaterdag treft FC Barcelona concurrent Atletico Madrid en strijden beide ploegen verder om de landstitel.