Suárez en Umtiti bezorgen Barça tegen Valencia een nieuw record (2-1)

Barcelona heeft zich zaterdagmiddag weten te herpakken van de dramatische Champions League-uitschakeling door AS Roma. De koploper van LaLiga kreeg nummer drie Valencia op bezoek en wist dat het bij een gelijkspel of overwinning het record van de langst ongeslagen reeks in LaLiga zou verbreken. Een 2-1 zege door doelpunten van Luis Suárez en Samuel Umtiti, en een late penalty voor de bezoekers, was genoeg voor wedstrijd 39 op rij zonder nederlaag, waardoor de Catalanen zich nu de nieuwe recordhouder mogen noemen en het gat met Atlético Madrid vergroten tot veertien punten.

Valencia verstopte zich in de openingsfase niet en kreeg na vier minuten al een flinke kans via Gonçalo Guedes. Een kiezelhard schot van de jonge Portugees kon echter gekeerd worden door Marc-André ter Stegen, die na een kwartier spelen zag hoe ook Barcelona gevaarlijk werd. Een schot van Jordi Alba werd nog gepakt door Neto, maar een minuut later lag de bal toch achter de doelman. Philippe Coutinho vond Suárez met een fraaie steekbal, waarna de Uruguayaan kalmpjes afrondde.

Het gevaar verplaatste zich in de minuten na de openingstreffer echter weer naar de overkant en het was opnieuw Guedes die zich liet zien voor het vijandelijke doel. Zijn kopbal verdween echter over het doel van Ter Stegen, die even later moest ingrijpen bij een inzet van Rodrigo. De doelman ging zelf in de fout door de bal in de voeten van de tegenstander te spelen en greep vervolgens geweldig in.

Vijf minuten na de rust was het opnieuw Rodrigo die bijna het net wist te vinden. Gerard Piqué kon de bal echter net voor de lijn wegwerken en die misser bleek vlak daarna een dure. Barcelona kreeg in de tegenstoot namelijk een corner, waaruit Umtiti de 2-0 binnen kopte. Een paar minuten later ging het bijna nog verder mis voor Valencia, maar een schot van Coutinho verdween net langs de verkeerde kant van de paal.

Valencia bleef daarna wel op jacht naar de aansluitingstreffer en Marcelino bracht Andreas Pereira en Luciano Vietto nog in de ploeg. In de absolute slotfase werd het nog spannend na een overtreding van invaller Ousmane Dembélé op José Luis Gayà. Dani Parejo zette zich achter de strafschop en schoot via de hand van Ter Stegen raak. In de blessuretijd waren er via Denis Suárez en Simone Zaza aan beide kanten nog kansen, maar gescoord werd er niet meer.