Superieur Barça scoort maar liefst 8x tegen Huesca

Barcelona heeft ook zijn derde competitiewedstrijd van het seizoen weten te winnen. Na eerdere zeges op Alavés en Real Valladolid werd er zondagavond met 8-2 gewonnen van SD Huesca, dankzij doelpunten van Lionel Messi (tweemaal), Luis Suárez (tweemaal), Ousmane Dembélé, Ivan Rakitic, Jordi Alba en een eigen treffer van Jorge Pulido. Barcelona is zodoende koploper in LaLiga, omdat het doelsaldo van de ploeg van trainer Ernesto Valverde beter is dan dat van Real Madrid.

Het duel in het Camp Nou kende een vliegende start. Na twee minuten spelen greep Huesca de voorsprong in Barcelona. Een kopbal van Samuele Longo werd al heel snel door Juan Camilo Hernández gepromoveerd tot doelpunt. Heel lang kon de promovendus echter niet genieten van de voorsprong. Messi trok de stand na ruim een kwartier gelijk door raak te schieten na een fraaie actie in het strafschopgebied.

Een kleine tien minuten na de gelijkmaker hielp Huesca Barcelona in het zadel. Jordi Alba dook vrij op in het strafschopgebied en leek vervolgens geen ploeggenoot voor het doel te vinden, maar zag de bal tegen de touwen gewerkt worden door Huesca-verdediger Pulido. Voor rust bracht Barcelona de marge op twee, nadat Suárez het eindstation was van een vlot lopende aanval via de linkerkant van het veld.

Huesca gaf zich niet gemakkelijk gewonnen en bracht het verschil in het slot van de eerste helft nog terug naar één. Moi Gómez verlengde een voorzet, waarna Álex Gallar voor het doel klaarstond om de 3-2 tegen de touwen te werken. Na rust had Barcelona weinig tijd nodig om het duel op slot te gooien. Dembélé schoot op aangeven van Suárez de vierde Catalaanse treffer achter Huesca-doelman Axel Werner.

Barcelona liep vervolgens binnen mum van tijd uit naar een ruime score. Na een fraai balletje van Messi schoot Rakitic hard raak: 5-2. De Argentijn zorgde enkele minuten later zelf voor het zesde Barcelona-doelpunt, mede dankzij een uitstekende steekpass van Philippe Coutinho. Alba tekende negen minuten voor tijd op aangeven van Messi voor de 7-2, waarna Suárez het slotakkoord verzorgde. De Uruguayaan mocht na een overtreding van Werner aanleggen vanaf elf meter en bepaalde de eindstand op 8-2.