Tello bezorgt Barça glansrijke uitgangspositie in de beker

Barcelona heeft zich woensdagavond bijna van een plaats in de halve finales van de Copa del Rey verzekerd. Het team van Gerardo Martino startte stroef tegen Levante, dat drie dagen geleden ook al de tegenstander was, maar slaagde er toch in om een ruime overwinning te boeken: 1-4. Na een bizar eigen doelpunt van Juanfran blonken Christian Tello en Lionel Messi uit met respectievelijk een hattrick en drie assists. De return in het Camp Nou lijkt zodoende een formaliteit. Domper op de zege was het uitvallen van Carles Puyol, na een klein uur spelen.

Levante kwam in de vierde minuut al goed weg; de paal stond een doelpunt van Pedro in de weg. Barcelona domineerde het duel, maar Martino keek lijdzaam toe hoe zijn team er niet in slaagde om veel kansen te creëeren. Na een half uur spelen nam Levante zelfs de leiding. Puyol kreeg de bal na een vrije trap niet goed weg en José Manuel Pinto keerde maar half de inzet van Nabil El Zhar. In de rebound was de aanvaller alsnog trefzeker: 1-0. Barcelona slaagde er net als afgelopen zondag niet in om haar gebruikelijke combinatievoetbal tentoon te spreiden en ging met een achterstand de rust in.

In de tweede helft trok Barcelona het duel naar zich toe, al vormde een bizar eigen doelpunt de inleiding. Na een inzet van Tello wilde Loukas Vyntra de bal uit het strafschopgebied wegschieten maar zag hij Juanfran over het hoofd. Via het been van de ex-Ajacied ging het leer alsnog in het doel van Javi Jiménez: 1-1. In het laatste half uur stalen Tello en Messi de show. Na voorbereidend werk van de Argentijn tekende Tello voor de 1-2 en bij de andere doelpunten was sprake van precies dezelfde wisselwerking. Een heerlijke actie van Messi in de 81e minuut werd verzilverd door Tello, die vijf minuten later een lange pass van de Argentijn eveneens doeltreffend afrondde: 1-3 en 1-4.

Het was tevens de 400ste officiële match van Lionel Messi voor FC Barcelona. Met zijn 3 assists bezorgde hij de kers op de taart van wat reeds een mooie avond was voor hem. De 26-jarige Argentijn is nu al een levende legende voor de Catalaanse topclub, en heeft nog vele mooie jaren voor zich.