Titel ver weg na verlies op Granada

Barcelona heeft in navolging van de uitschakeling in de Champions League een volgende tegenvaller geïncasseerd. Blaugrana verloor zaterdagavond voor het eerst sinds 1972 van Granada (1-0) en lijkt zijn kampioenskansen te hebben vergooid. Atlético en Real Madrid wonnen hun wedstrijd wel.

Barcelona won in Camp Nou met 4-0, maar had dit keer zijn handen vol aan os Diablos Rojos. Zonder onder anderen Victor Valdés, Gerard Piqué, Marc Bartra en Carles Puyol was men defensief kwetsbaar en dat bleek wel na een kwartier. Toen werd Yacine Brahimi met één pass voor José Pinto gezet en de Algerijn schoot raak in de korte hoek: 1-0. De bezoekers maakten het spel, maar op het stroperige veld van Estadio Nuevo los Carmenes kwamen zij lang niet verder dan enkele flauwe aanvallen. Na een halfuur kreeg Barcelona wel twee goede kansen.

Een schot van dichtbij van Cesc Fàbregas werd geblokt en een afstandsknal van Neymar werd uit de kruising gedoken door Orestis Karnezis. Het verdedigend sterke Granada deed voor rust ook nog een poging: Pinto stopte een afstandsschot. De thuisploeg werd in de tweede helft steeds verder op de eigen helft gedrukt, maar Karnezis hield de laagvlieger lang op de been. Hij redde met één hand op een volley van Cesc, dook een vrije trap van Messi uit de bovenhoek en hield Sergio Busquets van scoren af. Neymar mikte nog voorlangs.

De tijd begon te dringen voor Barcelona, dat zijn laatste vijf competitiewedstrijden wél wist te winnen. Neymar kreeg nog de beste kans, maar de inzet van de Braziliaan werd voor de lijn weggehaald door Tiago Ilori. Barcelona probeerde wel te combineren, maar ontbeerde de brille van weleer. Brahimi liet in de slotminuut nog de kans op 2-0 liggen. Barcelona, dat voor het eerst sinds augustus 2008 in twee wedstrijden op rij niet wist te scoren, lijkt titel nummer 23 nu wel te kunnen vergeten, terwijl Granada drie belangrijke punten pakte in de strijd tegen degradatie.