Valverde Vol Onbegrip: ”We Missen Ergens Iets”

Ernesto Valverde had na afloop van de 4-3 nederlaag tegen Real Betis veel vragen over de prestatie van zijn ploeg. De Catalanen wisten in Camp Nou niet te domineren en waren eigenlijk volledig kansloos tegen een sterk Betis.

”Ik weet niet wat we misten”, zei Ernesto Valverde na afloop van het duel over de pressing van zijn ploeg. ”Ik moet het terug kijken op de video, maar we begonnen wel goed. Zij leden veel balverlies en we hadden een aantal kansen. Maar naarmate de eerste helft vorderde, misten we ergens iets. We hebben de wedstrijd niet gecontroleerd en op de momenten dat we terug kwamen, sloegen zij genadeloos terug.”

Ernesto Valverde wilde tijdens de persconferentie niet alleen over de slechte prestatie van zijn ploeg praten. De coach complimenteerde Real Betis ook met de geweldige prestatie. ”Natuurlijk vind ik dat we een hele slechte eerste helft hebben gespeeld, maar ik wil hier ook zeggen dat Betis gewoon goed heeft gespeeld. Zij speelden met de wapens die zij hebben en ik vind dat ze dat enorm goed hebben gedaan”, aldus de coach van Barcelona. ”Ik ben meer tevreden over onze tweede helft. We moeten nu verder. Deze wedstrijd analyseren en dan negatieve punten zien te verbeteren.”

Ernesto Valverde moet zijn ploeg snel weer klaarstomen voor de volgende wedstrijd. Over twee weken spelen de Catalanen namelijk in Madrid tegen Atletico Madrid. De club uit Madrid heeft slechts één punt achterstand op FC Barcelona.