Wervelend Barça vlot voorbij Sociedad

FC Barcelona wervelde dinsdagavond naar een eenvoudige zege op Real Sociedad: 4-1. Neymar opende de score met zijn eerste competitiedoelpunt, waarna Lionel Messi, Sergio Busquets en Marc Bartra de klus klaarden. Barcelona is nog altijd zonder puntverlies.

Barça controleerde de wedstrijd vanaf het eerste fluitsignaal en stond binnen acht minuten al op een comfortabele 2-0 voorsprong. Dat was te danken aan Neymar en Messi: de twee sterren scoorden eenmaal. De score werd geopend door Neymar, die met een frommeldoelpunt zijn eerste competitietreffer bijschreef.

Bij het tweede doelpunt fungeerde de Braziliaan als aangever. Hij bereikte Messi, die de voorzet geheel vrijstaand tot assist promoveerde met een kopbal. Neymar en Messi wilden hun persoonlijke doelpuntenproductie verdubbelen, maar doelman Claudio Bravo zat de aanvallers in de weg. Halverwege de eerste helft probeerde Messi het met een inzet achter het standbeen, die door Bravo werd gekeerd. In de rebound mikte de Argentijn op de lat, waarna Sociedad slordig uitverdedigde en de bal voor de voeten van Busquets belandde: 3-0.

Voor rust vielen geen treffers meer, al werd een doelpunt van Dani Alves afgekeurd door buitenspel. Barcelona wervelde en zette enkele prachtige combinaties op poten. Sociedad, toch een Champions League-deelnemer, liet pas op slag van rust van zich horen. Een schot van Antoine Griezmann werd gekeerd door Victor Valdés, kort nadat Neymar en Messi het doel van Sociedad zonder succes onder vuur namen. Omdat ook na rust vergeefse schoten werden afgevuurd, bleven de bezoekers nog enigszins in de wedstrijd.

Hoewel Sociedad geen strijdvaardige indruk maakte, forceerden de Basken een eretreffer. Imanol Agirretxe troefde Gerard Piqué af met een knappe beweging, om vervolgens Alberto de la Bella te bedienen. Laatstgenoemde tikte het leer achter Valdes. Het doelpunt was slechts voor de statistieken, want de voorsprong van Barcelona kwam niet serieus in gevaar en via Bartra werd de marge andermaal vergroot. Smet op de zege was het uitvallen van Javier Mascherano na 35 minuten, er zou sprake zijn van een hamstringblessure.