400ste doelpunt Messi bij eenvoudige overwinning

FC Barcelona heeft zondagavond geen fouten gemaakt in het eigen Camp Nou. De ploeg van Ernesto Valverde was met 3-0 te sterk voor Eibar. Lionel Messi scoorde zijn 400ste doelpunt in de Liga voor FC Barcelona.

Waar Lionel Messi en Luis Suarez afgelopen week in de Copa del Rey nog rust kregen tegen Levante, was het zondag tegen Eibar toch weer de grote Suarez en Messi-show.

Maar de thuisploeg begon niet zo sterk aan het duel. Eibar liet zich in de beginfase voortdurend zien. Het zette Barcelona goed onder druk, waardoor de ploeg van Ernesto Valverde niet aan voetballen toekwam.

In de negentiende minuut was het dan toch raak voor FC Barcelona. Een schitterende combinatie, die via een combinatie tussen Busquets, Coutinho en Suarez, uiteindelijk binnen geschoten kon worden door de Uruguayaan. De 1-0 betekende echter niet dat de Catalanen het overwicht kregen in de eerste helft. Eibar speelde gedisciplineerd, maar kwam uiteindelijk tot weinig kansen.

Messi 400

In de tweede helft moest het gaan gebeuren voor Lionel Messi, die voorafgaand aan het duel op 399 doelpunten stond in de Liga. Maar de Argentijn kreeg zijn 400ste treffer in de Liga na een kleine tien minuten spelen in de tweede helft. De superster van FC Barcelona kreeg de bal in de zestien meter en kon eenvoudig in de verre hoek de 2-0 binnen schieten. Met zijn doelpunt is Messi de eerste speler die 400 doelpunten weet te scoren in de Liga.

FC Barcelona kon in gedachten al aan de volgende wedstrijd denken. De Catalanen scoorden via Luis Suarez nog wel de 3-0, maar de ploeg was in gedachten al bezig met de return in de Copa del Rey tegen Levante (1-2). Barcelona blijft door de overwinning koploper in de Liga.