Suarez helpt Barcelona aan de overwinning tegen Inter

FC Barcelona doet goede zaken in groep F van de Champions League. De Catalanen wisten woensdagavond in het eigen Camp Nou, geheel tegen de verhouding in, met 2-1 te winnen van Internationale.

Het duel woensdagavond in Camp Nou kende twee hele verschillende helften. In de eerste vijfenveertig minuten waren de bezoekers uit Italië heer en meester. Aanvaller Lautaro maakte het de defensie van Barcelona, samen met Alexis Sanchez, enorm lastig. De aanvaller van Inter scoorde dan ook al na 2 minuten spelen de 1-0 voor de bezoekers. Lautaro kreeg de bal met een gelukje mee richting het doel van Ter Stegen en de snelle spits werkte de bal in de verre hoek af.

Ook na de 1-0 kreeg Inter de grootste kansen in de eerste helft. De bezoekers hadden weinig moeite met het zwak spelende Barcelona en konden zelf uitlopen naar 2-0 of zelfs 3-0, maar de Italianen verzuimden de score te vergroten.

Frenkie

In de tweede helft zette Ernesto Valverde zijn elftal om en was de positiewisseling van Frenkie de Jong misschien wel de slimste zet van de coach. Busquets ging naar de kant en de Nederlander kon vanuit zijn vertrouwde rol het spel maken bij Barcelona. En dat gebeurde in de tweede helft steeds meer. Messi en Suarez werden vaker gevonden en dat resulteerde na een klein uur spelen in de 1-1. Suarez kon na een goede voorzet de gelijkmaker binnen volleren.

De Catalanen voerden na de treffer het tempo op, waardoor de bezoekers verder terug moesten. Grote kansen kreeg Barcelona niet meer, maar Suarez besliste het duel vijf minuten voor tijd wel. De Uruguayaan kon na een geweldige actie van Messi zichzelf vrij spelen en koelbloedig de 2-1 raak schieten voor Barcelona.

De Catalanen winnen daarmee de eerste wedstrijd in de Champions League, nadat het in de eerste speelronde gelijk speelde tegen Borsussia Dortmund. Beide ploegen delen de koppositie met 4 punten.