Barcelona naar finale Supercopa dankzij uitblinkende Ter Stegen

FC Barcelona mag zich gaan opmaken voor de finale van de Supercopa. De ploeg van trainer Ronald Koeman was woensdagavond in de halve finale na penalty’s te sterk voor Real Sociedad. Marc-Andre ter Stegen had daarin een belangrijke rol.

FC Barcelona kende een moeizame eerste helft. De Catalaanse ploeg oogde aanvallend onmachtig zonder sterspeler Lionel Messi. Real Sociedad was wel dreigend met een aantal mogelijkheden, maar ook de Basken wisten geen enorme kansen te creëren. In het laatste kwartier voor rust begon de ploeg van trainer Ronald Koeman wat beter te spelen en dat leidde ook tot de openingstreffer van Frenkie de Jong. De Nederlander kopte op zeer fraaie wijze raak na een assist van Antoine Griezmann.

Vlak na rust maakte De Jong hands, waardoor Real Sociedad een penalty kreeg. Mikel Oyarzabal maakte geen fout en met een rake poging zorgde hij voor 1-1. Daarna ontstond een interessant duel waarin beide ploegen weinig voor elkaar onder deden. Namens Barcelona zorgden Griezmann, Pedri en Dembele voor gevaar, maar zij wisten het net te vinden. Ook Sociedad kwam niet meer tot scoren en dus was er een verlenging nodig.

Aan het begin van de eerste helft van de verlenging leek Zaldua Sociedad op voorsprong te zetten, maar Ter Stegen voorkwam een treffer met een fantastische duik. Aan de andere kant kreeg Dembele een enorme kans, maar hij schoot de bal met weinig kracht in de handen van doelman Remiro.

In de tweede helft van de verlenging was Real Sociedad de bovenliggende partij. Het was aan Marc-Andre ter Stegen te danken dat er niet werd gescoord door de Basken. Het gevaar kwam vooral van invaller Adnan Januzaj. De Belg stuitte eerst na een prachtige solo op de Duitse doelman en niet lang daarna werd zijn vrije trap door Ter Stegen op de paal getikt.

Ter Stegen trok zijn vorm door in de penaltyreeks. Hij stopte de eerste twee penalty’s van Bautista en Oyarzabal. Ook de derde strafschop van Sociedad ging mis, want Willian Jose raakte de paal. Vervolgens wisten Merino en Januzaj wél te scoren, maar het was niet genoeg. Na voltreffers van Dembele en Pjanic was het Riqui Puig die de beslissende 2-3 maakte.